dobra vijest

Dvostruko veći interes učenika za upis u poljoprivrednu školu Arboretum Opeka

Objavljeno: 13.07.2023. 08:20

Zadnja izmjena: 13.07.2023. 08:20

Srednja škola Arboretum Opeka u Vinici bilježi iz godine u godinu sve veći interes mladih za upis, pa se tako ove godine očekuje da će se upisati 180 učenika, gotovo 100 posto više nego 2021., a najavljenim ulaganjem u regionalni centar kompetentnosti škola će im u budućnosti stvoriti vrhunske uvjete za učenje.  

Varaždinski župan Anđelko Stričak izjavio je prilikom obilaska radova na obnovi dvorca Opeka u Vinici kako ga veseli činjenica što raste interes učenika za upis u tamošnju poljoprivrednu školu.

Naime, kad se usporedi upis učenika u tu srednju školu u 2021. i ovoj godini, zamjetan je rast njihova broja za gotovo 100 posto. - U 2021. je bilo upisano oko 100 učenika, a sada očekujemo da će biti upisano 180. To već dovoljno govori o interesu mladih za školu i za sam ovaj objekat - izjavio je Stričak. 

Po riječima ravnatelja te škole Marčan Dragana Brkića, za školu je uređenje dvorca velika stvar, jer tako dobiva na infrastrukturi. - Sada škola ima 
kapacitet za otprilike 150 učenika, nadamo se da ćemo taj broj povećati s obzirom na interes u zadnje vrijeme za poljoprivredu. Imamo stalni rast upisa, 
nastojim doći do neke brojke od 200. Centar je namijenjen za učenike, imat će specijalizirane učionice, labaratorije i dodatni prostor - naveo je Brkić.

Naime, po obnovi dvorca planirano je ulaganje dodatnih oko 6 milijuna eura u uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti kojim će se znatno  unaprijediti kvaliteta nastave u toj poljoprivrednoj školi.

Komentari