odbijena žalba

Često ste na relaciji Varaždin-Čakovec? Cesta koja bi uskoro mogla krenuti prepolovit će gužve

Objavljeno: 05.05.2024. 08:04

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 08:05

Foto: Hrvatske ceste/Arhiva

Odbijena je i druga žalba žalitelja zajednice ponuditelja Colas, Zagorje gradnja i Geotehnika na odabir izvođača radova za izgradnju obilaznice Nedelišća i Pušćina. Iz Hrvatskih cesta ističu kako očekuju skoro potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem, tj. zajednicom ponuditelja Tegra i Pomgrad.

Riječ je o novoj državnoj cesti DC3 u duljini od 6,34 km koja će početi u postojećem kružnom raskrižju jugozapadno od centra Čakovca (na samom ulazu u Nedelišće iz smjera Čakovca) i završiti u novom rotoru u Gornjem Kuršancu. Procijenjena vrijednost radova je 25,5 milijuna eura, a prihvaćena ponuda Tegre i Pomgrada jest nešto više od 28 milijuna eura. Rok izvođenja radova je 24 mjeseci od dana uvođenja u posao. Izgradnjom ove obilaznice očekuje se smanjenje prometa na državnoj cesti D3 kroz Nedelišće i Pušćine do čak 50 posto, rekao je nakon što je završeno prikupljanje ponuda načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.  

DKOM žalbu proglasio neosnovanom

Podsjećamo, Hrvatske ceste su u kolovozu 2023. godine u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavile postupak javne nabave za izgradnju navedene obilaznice. Kriterij za odabir ponude bio je ekonomski najpovoljnija ponuda. Nakon što su zaprimljene tri ponude, u postupku pregleda i ocjene ponuda za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Tegra Čakovec i Pomgrad Murska Sobota.

Nakon toga, zajednica ponuditelja Colas, Zagorje gradnja i Geotehnika podnijela je žalbu te je odluka poništena. U ponovljenom postupku pregleda i ocjene ponude ponovno je odabrana ista zajednica ponuditelja (Tegra i Pomgrad) kao ekonomski najpovoljnija, a Colas, Zagorje gradnja i Geotehnika ponovno su podnijeli žalbu koju je u konačnci DKOM ovih dana proglasio neosnovanom.

Komentari