odlične vijesti

Polaznici našeg Centra izvrsnosti za matematiku predstavljat će Hrvatsku na olimpijadi u Turskoj

Objavljeno: 09.05.2024. 19:46

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 19:48

Kako javljaju iz našeg Centra izvrsnosti za matematiku, fantastične vijesti stigle su iz Zagreba nakon održane Hrvatske juniorske matematičke olimpijade na kojoj je sudjelovalo pet polaznika.

Četiri osmaša s Državnog natjecanja Matej Križanić, Ena Novak, Ivan Katalenić i Lovro Kličković izborili su mjesto u ekipi Republike Hrvatske za Juniorsku Balkansku matematičku olimpijadu koja će se održati u Antalyi u Turskoj od 25.06. - 30.06.2024. Ena i Lovro su i lani kao sedmaši bili na olimpijadi u Tirani, a Ena je osvojila brončanu medalju. Sedmaš Mislav Vizjak skupljao je iskustvo kao što su to lani radili Matej i Ivan. Osim ove četvorke mjesto u ekipi izborili su Filip Šuškavčević (7.razred) iz Samobora i Max Barbarić (8. razred) iz Omiša.

- Velika čestitka Mateju, Eni, Ivanu i Lovri , njihovim obiteljima te mentoru Dariu Maltarskom koji je u prvoj godini rada napravio nevjerojatan rezultat vodeći redovnu nastavu u Centru izvrsnosti te usporedno ''olimpijsku grupu'' za osnovce. Olimpijska grupa za osnovce pokazala se kao jako dobar iskorak u radu Centra izvrsnosti jer te izuzetne učenike vodi i izuzetan mentor. Kao i uvijek ne mogu ne pohvaliti našu Županiju Varaždinsku koja već 17 godina daje maksimalnu podršku radu Centra izvrsnosti za matematiku – istaknuo je Branko Topić iz Centra izvrsnosti.

Komentari