poruka iz bolnice

'Cijepljenje je donijelo brojne prednosti, uspijevamo odoljevati sve lošijoj epidemiološkoj slici'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.10.2021. 16:54

Zadnja izmjena: 24.10.2021. 16:57

Priopćenjem za medije javili su se iz vaaraždinske bolnice, a kako poručuju, cijepljenje je donijelo brojne prednosti i dobrobiti u zdravstvenom ustroju i zahvaljujući tome uspijevaju odoljeti sve lošijoj epidemiološkoj slici.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 80 pacijenata, od čega ih je sedmero na respiratoru, a v.d. ravnatelja Damir Poljak pojasnio je kako će varaždinska bolnica za pacijente smještene u Novom Marofu morati otvarati i COVID odjel i na toj lokaciji.

-21 pacijent je trenutno smješten na odjelu infektologije na lokaciji u Varaždinu, sedmero ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a jedan na odjelu ginekologije, dok je 51 pacijent smješten na lokaciji u Klenovniku – rekao je Poljak.

Nažalost, u protekla 24 sata preminulo je četvero pacijenata, a Poljak je izrazio iskrenu sućut obiteljima preminulih te još jednom uputio apel svim građanima Varaždinske županije na pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se zdravstveni sustav mogao što kvalitetnije boriti protiv pandemije.

Ipak, zahvaljujući dostupnom cjepivu, situacija u Općoj bolnici Varaždin je u usporedbi s listopadom prošle godine bolja.

Kako je pojasnio v.d. ravnatelja Poljak, prošle godine u ovo vrijeme 68 zdravstvenih djelatnika bilo je zaraženo, dok ih je trenutno samo 19.

- Cijepljenje je donijelo brojne prednosti zdravstvenom sustavu. Dok se prošle godine u ovo vrijeme Opća bolnica Varaždin suočila s ogromnim manjkom radne snage jer je 134 djelatnika zbog zaraze ili samoizolacije bilo izvan „stroja”, trenutno je zaraženo samo njih 19. Zahvaljujući tome, varaždinska bolnica i sa smještajnim i s ljudskim kapacitetima uspijeva odoljeti ovom povećanom broju zaraženih – zaključio je Poljak.

Komentari