upozorenje

Civilna zaštita upozorava: Ne krećite na put, ne odlazite na izlete i na kampiranje

Objavljeno: 17.07.2021. 09:28

Zadnja izmjena: 17.07.2021. 09:45

Civilna zaštita izdala je upozorenje građanima da ne kreću na put osim ako za to nemaju izrazitu potrebu.

Vozačima, ukoliko su na putu, savjetuje se da budu strpljivi i oprezni tijekom vremenskih nepogoda. Pozivaju se građani  da ne odlaze na izlete u okolno gorje, šume, otvorena područja, zatim na rijeke npr. kampirati, a oni koji borave na moru da budu posebno oprezni ako namjeravaju provesti noć na otvorenom.

 - Vlasnike plovila savjetujemo da prate prognoze nadležnih službi (DHMZ-a i Pomorsko meteorološkog centra). Ukoliko nastupe nepovoljni vremenski uvjeti pozivamo građane da ne šire paniku, a za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog nastalih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućujemo da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi - poručuju iz Civilne zaštite.

''Pljuskovi i grmljavina''

Što se vremenske prognoze tiče, danas i sutra unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, češću u prvom dijelu dana te ponovno navečer. Oborina mjestimice može biti obilnija, osobito u gorskim i središnjim krajevima te u Posavini. 

 

Komentari