gradsko društvo crvenog križa

ŠTO SE DOGAĐA U LUDBREGU? Greguraš kaže da je novi ravnatelj, a njegov šef da - nije

Iako službene potvrde o tome još uvijek nema, Mladen Greguraš novi je ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Ludbreg, a po gradskim i političkim kuloarima šuška se: Je li natječaj za novog ravnatelja ''krojen'' baš po njegovoj mjeri?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2019. 08:23

Zadnja izmjena: 26.09.2019. 08:23

Iako službene potvrde o tome još uvijek nema, Mladen Greguraš novi je ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Ludbreg, a po gradskim i političkim kuloarima šuška se: Je li natječaj za novog ravnatelja ''krojen'' baš po njegovoj mjeri?

I sam Greguraš koji javnost nije nepoznat (bio predsjednik skupštine Varaždinske županije i županijski vijećnik i kandidat za gradonačelnika Grada Ludbrega) u razgovoru nam je potvrdio informaciju o zaposlenju, a na insinuacije gradskih kuloara - da su uvjeti bili postavljeni baš za njega - odgovara: ''To su gluposti''.

No, krenimo ispočetka...

Nakon što je dosadašnji ravnatelj Robert Kranjčec dao neopozivu ostavku, raspisan je natječaj za ravnatelja GDCK Ludbreg, na kojega su se prijavila tri kandidata. Uz Greguraša, kandidirala su se Slađana Špikić i Sonja Huzjak - obje osobe koje su i dosada bile aktivne u djelovanju Crvenog križa, za razliku od Greguraša. Međutim, dok navedene dvije kandidatkinje nisu bile ni pozvana na intervju za posao, Greguraševo je zapošljavanje već potvrdio Glavni odbor Crvenog križa Ludbreg uz minimalni kvorum.

Spornim se smatra i jedan od uvjeta za radno mjesto ravnatelja, a riječ je o onome o najmanje tri godine radnog staža - točno onoliko koliko Greguraš ispunjava, nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima prestala njegova služba u jednoj varaždinskoj srednjoj školi. Za komentar smo se stoga obratili Igoru Franoliću, predsjednika Gradskog društva Crveni križ Ludbreg - koji također nije nepoznat javnosti. Naime, Franolić je poznat prema pismu upućenom vrhu HDZ-a kako je "umoran od čekanja" na zaposlenje - o čemu su svojevremenu izvještavali brojni mediji.

Kontradiktorne izjave: "Jesam", "Nije"

Franolić nam je, međutom, dao posve suprotnu izjavu od Greguraša. Naime, dok nam je Greguraš potvrdio da je dobio posao, Franolić nam je rekao kako on osobno kandidatima nije rekao tko je dobio posao novog ravnatelja. - Kad će sve biti službeno, to će biti objavljeno na web stranicama i kandidati će dobiti odluku. Bilo bi nezgodno stavljati osobu u jedan takav položaj - on može pročitati da je dobio posao, a ne odobri ga Hrvatski crveni križ. I što smo onda napravili toj osobi? - komentirao je Franolić.

Na pitanje kako komentira to da se stječe dojam da su uvjeti postavljeni konkretno za jednu osobu, Franolić nam je ponovio kako se još ne zna tko je dobio posao ravnatelja -dodavši kako je cijeli natječaj proveden u skladu sa zakonom. S druge strane, Mladen Greguraš nam je - kao što smo već napisali - potvrdio da je upravo on izabran za novog ravnatelja.

Mladena Greguraša također smo pitali: u u kakvoj je vezi osobnoj sa Franolićem - budući da se govori da su vrlo bliski prijatelji. Odgovorio nam je kako su samo poznanici, te da uvjeti natječaja nisu bili skrojeni za njega: "To su gluposti, uvjeti su bili toliko široko raspisani da se mogao svatko prijaviti. Ja sam tek zadnji saznao za natječaj jer su me zvali prijatelji iz Ludbrega" - rekao je Greguraš, dodavši kako o "tračevima" i ''nakani zločestih ljudi''. Prema svemu sudeći, međutim, ova priča iz Ludbrega neće tako skoro imati svoj epilog...

Komentari