Nakon što su još u rujnu postavljene metalne crvene konstrukcije koje su bunile građane te nisu znali čemu služe, na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina, gradonačelnik Ivan Čehok je potvrdio kako ti "štenderi" idu u zaborav.

Naime, Čehok kaže "te crvene konstrukcije ćemo ukloniti jednostavno zbog toga što imamo puno pritužbi građana, poglavito na ovu koja je na glavnom trgu kod FOI-ja".

Osim toga, najavio je i dobru vijest za sve bicikliste. Gradska vlast odlučila se za video nadzor na tri lokacije na kojima će biti postavljena čuvališta bicikala, odnosno na kojima će bicikli biti pod video nadzorom, a to je Trg slobode kod zgrade komunala, plac i kod "vure". 

- To će biti mjesta gdje ćemo postavljati stvarno takav video nadzor da se uvijek počinitelj može prepoznati, identificirati i tu će građani onda biti manje-više sigurni. Čuli ste da imamo manje krađa bicikla, dakle puno smo tu učinili, ali s ovim ja mislim da će građani imati tri dobra mjesta na kojima mogu doći biciklom, ostaviti ih i onda ići gradom pješke, a da budu sigurni da je stvarno mjesto čuvano - zaključio je Čehok.

Komentari

30.01.2019. 11:27h Zadnja izmjena: 30.01.2019. 13:39

Foto: Arhiva