odluka hns-a

DALJNI VAL INVESTICIJA: Pet terena s umjetnom travom za veliki nogomet!

Objavljeno: 25.02.2020. 19:03

Zadnja izmjena: 25.02.2020. 19:12

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj sjednici donio je odluku o izgradnji čak 105 velikonogometnih terena s umjetnom travom, odnosno po pet terena u svakoj županiji...

Objavio je to maločas Nenad Horvatić, predsjednik Komisije HNS-a za sportsku infrastrukturu na razini cijele Hrvatske, zahvaljujući se pritom predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru i izvršnom direktoru Nogometnoga saveza Marijanu Kustiću. Projekt su konsensuzom podržali svi članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

- Ova investicija od oko 20 milijuna eura dokaz je da HNS skrbi o potrebama naših nogometnih saveza, te se nadam da će županije i gradovi ovaj projekt prihvatiti kao naši instinski partneri – rekao je povodom objave ove informacije Nenad Horvatić.

I prošle godine milijunska ulaganja

Varaždinski ŽNS u protekloj godini na području županije uložio je više od tri milijuna kuna u sportsku infrastrukturu, odnosno najviše od osamostaljenja Hrvatske. Nogometni klubovima kupljeno je 61 računalo (187 tisuća kuna), 15 klubova opremljeno je s kućicama i golovima (395 tisuća kuna), 64 kluba dobila su kolica za označavanje igrališta (122 tisuće kuna), NK Varaždin 220 tisuća eura za umjetnu travu, te još 15 klubova ukupno 530 tisuća kuna za obnovu sportske infrastrukture. Za potrebe klubova kupljeno je i 720 komada lopti u vrijednosti od 150 tisuća kuna.

Komentari