blagdan svetog Mihaela

Foto - Na svečanosti u HNK obilježen Dan policije - donosimo fotogaleriju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2022. 13:06

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 13:07

Foto: Luka Šalamun

Policijska uprava varaždinska i ove godine svečano obilježava blagdan svetog Mihaela - Dan policije, a tom je prilikom održana i svečanost u koncertnoj dvorani HNK.

Načelnik Pu varaždinske Predrag Benčić osvrnuo se na proteklu godine te rekao kako je stanje sigurnosti zadovoljavajuće.

- Evidentan je pad kaznenih djela, narušavanje javnog reda i mira nismo zabilježili u većeom opsegu. Što se tiče prometnih nesreća, imamo negativan trend broja poginulih s obzirom na nedavne događaje, odnosno dvije nesreće koje su uzele ukupno 15 života - rekao je načelnik Benčić.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

- Mogu reći da je suradnja s policijom odlična. Varaždin je prvenstveno zbog tih ljudi i siguran grad. Cijeli naš svjetonazor da je Varaždin otvoren i tolerantan, ali i siguran grad vrijedi jer nam u tome pomaže i policija. Ja nemam nikakve zamjerke, sve manifestacije koje održavamo u ovom gradu, Advent, Špancirfest, Barokne večeri, bilo koja specijalna događanja, u bliskom smo konktaktu s njima i stvarno mogu reći sve najbolje o suradnji koju imamo s njima - rekao je Bosilj. 

Zamjenica župana Silvija Zagorec čestitala je Dan policije načelniku kao i svim djelatnicima i službenicima.

- Koristim priliku da im zaželim puno uspjeha u svakodnevnom obavljanju njihovih odgovornih zadataka i dužnosti i vjerujem da će i dalje osigurati sigurnost i stabilnost na području Varaždinske županije - rekla je Zagorec.

Komentari