werin projekt

Dan uključivog poduzetništva na FOI-ju

Objavljeno: 05.12.2023. 09:04

Zadnja izmjena: 05.12.2023. 09:04

Dan uključivog poduzetništva održan je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a posvećen je predstavljanju rezultata WeRin projekta.

Cilj projekta je povećati udio diplomiranih žena poduzetnica i osigurati njihovu integraciju u regionalni poduzetnički ekosustav diljem Europe te unaprijediti učinkovitost poduzetničkog obrazovanja i programa za potporu poduzetništvu s aspekta rodne perspektive. Događaj je okupio predstavnike obrazovnog sustava, potpornih poduzetničkih institucija, kao i same poduzetnice, a projektni tim s FOI-ja predstavio je rezultate projekta, radeći na unapređenju učinkovitosti poduzetničkog obrazovanja i programa podrške poduzetništvu s naglaskom na rodnim perspektivama. U sklopu konferencije održana je panel rasprava o Uključivosti hrvatskog poduzetničkog ekosustava.

Projekt trajanja 36 mjeseci započeo je u siječnju 2021., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od 999.639,00 EUR. Projektni konzorcij sastoji se od ukupno 14 partnera, s vodećim partnerom Sveučilištem primijenjenih znanosti iz Münstera, Njemačka. Voditeljica projekta na FOI-ju je Kristina Detelj.

- Radili smo različita istraživanja te pokušavamo kroz edukacijski sustav i povezivanje dionika iz cijelog poduzetničkog ekosustava vidjeti kako bi regije mogle učiniti sustav poduzetništva takvim da se žene osjete pozvanije ući u taj svijet, jer ih je prema sadašnjim brojkama od 3 do 4 puta manje od muškaraca poduzetnika na globalnoj razini - poručila je Detelj.

Komentari