o poskupljenju

Danas istječe Vladin ultimatum: Trgovci će svaka dva tjedna morati slati cjenike?

Ministar gospodarstva Davor Filipović ponovio je da se razmatra ili zamrzavanje cijena šireg broja proizvoda ili ukidanje subvencija, prenosi Poslovni.
Objavljeno: 13.01.2023. 08:37

Zadnja izmjena: 13.01.2023. 08:39

Kako danas ističe rok koji je Vlada dala svima koji su neopravdano podignuli cijene da ih vrate ili kreću sankcije, ministar gospodarstva Davor Filipović ponovio je da se razmatra ili zamrzavanje cijena šireg broja proizvoda ili ukidanje subvencija, prenosi Poslovni.

Upitan zašto se bježi od crnih lista, odgovorio je da su poslali dopis prema 10 najvećih trgovačkih lanaca da im dostave cjenike za 80-ak proizvoda za cijelu prošlu godinu.

”I da nam kontinuirano krenu dostavljati svaka dva tjedna cjenike koje ćemo staviti na internet i omogućit ćemo svim našim građanima da na jednom mjestu mogu vidjeti kretanje cijena u najvećim trgovačkim lancima.

Neću reći da je to crna lista, međutim ako građani mogu na jednom mjestu vidjeti i napraviti komparaciju, može se to u tom kontekstu promatrati”, kazao je Filipović.

Ministar i dalje tvrdi da nije bilo porasta ulaznih troškova za jedan vikend i da, primjerice rast cijene energenata ne može biti opravdan razlog za poskupljenja.

Komentari