kakve nas mjere čekaju?

Danas odluka - teretane ostaju zatvorene, ništa ni od kava za van?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.01.2021. 10:05

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 10:05

Jučer je u vladi održan sastanak na kojem su definirane glavne konture popuštanja koje stupa na snagu 1. veljače. Odlučeno je da će popuštanje biti vrlo blago, a oko dvije ključne mjere još nema konačne odluke, piše index.

Kako doznaje Index, mjere o kojima će se još jutros raspravljati su dopuštanje kave za van kafićima te otvaranje restorana. No kako navedeni portal doznaje od sudionika tih razgovora, trenutno su veće šanse da se ne popusti nijedna od tih mjera. Ako stvari ostanu kao sada, teretane će ostati zatvorene i kafići i dalje neće moći prodavati kavu za van.

Terase kafića i restorana sigurno ostaju zatvorene. Dopustit će se sport i rekreacija na otvorenome. Podsjetimo, prema aktualnim mjerama, koje su na snazi do 31. siječnja, treninzi i natjecanja su dozvoljeni samo za sportaše 1., 2. i 3. kategorije. Za djecu će se dopustiti i treninzi u zatvorenim prostorima. Učenicima viših razreda osnovne škole u veljači se otvara mogućnost povratka u škole umjesto online nastave koju sad pohađaju. 

Komentari