donosimo detalje

Danas u Varaždinu možete razmijeniti odjeću, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 18.11.2023. 08:50

Zadnja izmjena: 18.11.2023. 08:50

Foto: Udruga Kor

Danas se održava Swap party od 14h do 18h u Dravskoj 7b, Varaždin, u bivšem mjesnog odboru 'Banfica'. 

Zapravo, riječ je o razmjeni odjeće, a kako funkcionira objasnili su organizatori, udruga Kor. 

- Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na SWAP gdje ćemo ju preuzeti mi, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token.
Potom imaš cijelo popodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet 'košta' jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od €1 - rekli su.

Dodaju i kako je sva odjeća pojedinačno probrana, odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti. Cilj “partya” je, kako navode organizatori, osigurati mjesto gdje možete zamijeniti odjeću koja ti više nije potrebna i pronaći nešto za sebe. Ovime možemo smanjiti količinu tekstilnog otpada kao i naše oslanjanje na brzu modu koja šteti našoj kvaliteti života te kvaliteti života onih koji ju proizvode. Uz razmjenu odjeće, za posjetitelje se priprema i mali sajam odgovornih lokalnih proizvođača, umjetnika, obrtnika i kreativce. 

Komentari