ekskluzivno doznajemo

Denis Mladenović direktor Varteksovog stadiona?

Posljednje informacije govore da, iako će vrlo vjerojatno većina HDZ-ovih gradova i općina podržati nogometnu školu – moglo bi to biti s iznosima mnogo manjim od onih koji su se spominjali na sastanku s varaždinskim županom Radimirom Čačićem,  te prema drugačijem modelu – partikularnim raspisivanjima natječaja za javne potrebe...
Objavljeno: 11.12.2018. 12:15

Zadnja izmjena: 11.12.2018. 12:48

Kada je riječ o NK Varaždinu, posljednja novost bio je zajednički sastanak HDZ-ovih čelnika gradova i općina, kojima su predsjednik kluba Stjepan Cvek i izbornik Zlatko Dalić na sastanku održanom u Ljubešćici pokušali obrazložiti važnost i benefite njihovog sudjelovanja u financiranju nogometne akademije.

Posljednje informacije govore da, iako će vrlo vjerojatno većina HDZ-ovih gradova i općina podržati nogometnu školu – moglo bi to biti s iznosima mnogo manjim od onih koji su se spominjali na sastanku s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, te prema ponešto drugačijem modelu – partikularnim raspisivanjima natječaja za javne potrebe.

Posljednja neslužbena informacija, pak, glasi da će stadionom kojega je Grad Varaždin klubu predao na korištenje – upravljati netko iz aktualne strukture gradske vlasti, a taj „netko“ prema informacijama kojima raspolažemo mogao bi biti Čehokov gradski vijećnik i stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Denis Mladenović.

Ranije smo već objavili kako će u nadzorni odbor kluba biti imenovana još jedna osoba iz strukture aktualne gradske vlasti, odnosno Željko Bunić, a u nekom nadzornom tijelu vrlo vjerojatno će se naći i netko iz županijske vlasti, budući da Županija za nogometnu akademiju NK Varaždina planira odvojiti najmanje 270.000 kuna.

Od najma oko 100.000 kuna

Neslužbeno doznajemo kako se trenutno unajmljenim prostorima na stadionu koristi pet poslovnih subjekata, što nosi stotinjak tisuća kuna prihoda godišnje, a troškovi energenata i održavanja cijelog sustava iznose oko milijun kuna. Razlika se nadoknađuje sredstvima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, što Grad Varaždin "uračunava" u ukupni iznos koji planira uložiti u klub.

Komentari