Danas je održana je sjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija Varaždinske županije na kojoj su razmotreni prijedlozi Savjeta mladih Varaždinske županije.

Inicijativa Savjeta mladih da se proces prijave za stipendije digitalizira prihvaćena je te će se realizirati već ove godine. Studenti će stoga već od ove godine moći aplicirati na stipendije online, a za one koji žele moći će to učiniti i putem pošte. Također, prihvaćen je prijedlog da se stipendiraju i studenti prve godine što znači da će se studenti prve godine već od sljedeće godine moći prijavljivati za natječaj za stipendije što do sada nisu mogli.

- Od početka našeg djelovanja inzistiramo na digitalizaciji i stipendiranju studenata prve godine. Upravo zato nam je drago da su naši prijedlozi u velikoj mjeri prihvaćeni i da je županija pokazala spremnost da sasluša prijedloge nas mladih. Digitalizacija je nužna promjena koja će olakšati proces prijave i pomoći svima u tom procesu. Isto tako, drago nam da je prihvaćen prijedlog da se stipendiraju studenti prve godine koji do sada to nisu mogli – reklao je Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

 

Komentari

12.10.2020. 18:08h Zadnja izmjena: 12.10.2020. 18:12

Foto: ilustracija