rođendan kralja funka

Nećete vjerovati iz kojih je sve razloga Dino Dvornik 90-ih dolazio u Varaždin

Objavljeno: 20.08.2021. 12:54

Zadnja izmjena: 20.08.2021. 12:56

Foto: Stephan Lupino

Jedan od najboljih hrvatskih glazbenika svih vremena, i hrvatski kralj funka, kako su ga nazivali, Dino Dvornik, danas bi proslavio 57. rođendan. Malo je, međutim, poznato kako su početci Dinine karijere snažno vezani i uz Varaždin.

Glavni razlog Dinina čestog boravka u Varaždinu 1990-ih bio je Stephan Lupino, koji se tada kao svjetski proslavljeni fotograf vratio iz Amerike i postao jedno od najtraženijih imena na hrvatskoj estradi.

Tada je i Varaždin bio nešto drugo, reći će.

- Kafić mojega brata, Traversa, bio je jedno od najpopularnijih mjesta u gradu. Ovdje je dolazio i Dino Dvornik i Alka Vuica i Psihomodo Pop i mnogi drugi. Dino bi stao na dvije gajbe pive i održao koncert - kaže Lupino.

Dinu Dvornika tih godina Lupino ne samo da je fotografirao, nego ga je i oblačio.

- Ono što je trebalo za njegov imidž moglo je u to doba biti samo iz New Yorka - prisjeća se. Poklapali su im se pogledi.

Na Varaždinskom groblju, u režiji Stephana Lupina, nastao je i spot Psihomodo Popa za pjesmu "Ako umrem mlad". U popularnoj Travesi snimljene su i neke od fotografija koje ovdje objavljujemo, a koje nam je Lupino ekskluzivno ustupio.

Danas je objavljen i spot za pjesmu "Na Karibe", koju je Dino Dvornik počeo raditi sa Srđanom Sekulovićem Skansi, koji ju je sada s Alkom Vuicom, povodom Dinina rođendana, i završio. Stephan Lupino za spot je ustupio fotografije,a možete ga pogledati ovdje:

 

Fotografije Stephana Lupina:

 

Komentari