pokazana i nova vozila

Direktor Varkoma objasnio zašto Varaždin nije poplavljen uslijed velikih oborina 25.srpnja

Direktor Varkoma Željko Bunić na današnjoj je konferenciji za medije objasnio zašto Varaždin nije poplavljen 25. srpnja ove godine kada je palo 142 litre kiše po metru,

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.08.2020. 12:43

Zadnja izmjena: 11.08.2020. 12:48

Foto: Luka Šalamun

Direktor Varkoma Željko Bunić na današnjoj je konferenciji za medije objasnio zašto Varaždin nije poplavljen 25. srpnja ove godine kada je palo 142 litre kiše po metru, a osim što je označen završetak radova na novouređenoj kompostani, pokazana su i nova vozila za održavanje sustava odvodnje.

Prema riječima direktora Varkoma, prvi razlog zašto Varaždin nije poplavljen je kontinuirano ulaganje u održavanje sustava te kvalitetni i radišni zaposlenici Varkoma koji su radili dok su drugi spavali. - Varkom je, kada se radi o isporučiteljima komunalnih usluga, predvodnik što se tiče povlačenja europskih sredstava. Za aglomeraciju smo povukli 950 milijuna kuna, imamo sjajnu javnu nabavu zahvaljujući kojoj smo nabavili flotu novih vozila vrijednu 13 milijuna kuna. Varkom se nalazi ispred svog vremena! – naglasio je Bunić.

U svojoj je izjavi pak gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo kako je velika vrijednost to što je Varkom putem europskih fondova dobio vozila za održavanje kanalizacijskog sustava.

- Tu su i robotske vodilice kojima će se snimati stanje kanalizacijskih cijevi. Sada smo pred dobivanjem građevinske dozvole za rekonstrukciju pročistaća nakon čega će za dvije godine on biti potpuno rekonstruiran što će nas konačno riješiti neugodnih mirisa koji se povremeno ovdje javljaju. Ova kompostana također pridonosi smanjenju tih mirisa jer se sada procesi kompostiranja odvijaju u zatvorenoj hali. – naglasio je gradonačelnik.

Komentari