EKO BOLNICA

Djelatnici OB Varaždin dobili uređeni i osigurani parking za bicikle

Objavljeno: 28.07.2020. 08:17

Zadnja izmjena: 29.06.2021. 14:53

Varaždin nazivaju „gradom bicikala” jer brojnim je građanima upravo bicikl postao dio svakodnevice i ne služi im samo za rekreaciju, već i za odlazak na posao.Među njima su i djelatnici Opće bolnice Varaždin koji više neće trebati strepiti hoće li prilikom odlaska s posla pronaći svoj bicikl tamo gdje su ga i ostavili.

Naime, u atriju zgrade Kirurgije uređen je poseban prostor u kojem će moći ostaviti svoje bicikle, sigurni da neće biti ukradeni.

- Atrij u zgradi Kirurgije bio je neuređen i neiskorišten, pa smo došli na ideju da taj prostor upotrijebimo na kvalitetan i koristan način. Naši su se djelatnici žalili na učestale krađe bicikala jer Bolnica je otvorenog tipa i nema kontrolu nad parkiranjem bicikala, stoga smo odlučili stati na kraj tom problemu, kaže ravnatelj OBV-a, Nenad Kudelić.

U sklopu energetske obnove skinute su betonske ploče s fasade interne, a te ploče su reciklirali i iskoristili za popločenje i uređenje atrija. Atrij ima kontroliran pristup i pod video nadzorom je što daje dodatnu sigurnost.

- Postavili smo stalke za bicikle i omogućili našim djelatnicima da svoje bicikle parkiraju na uređenom i sigurnom mjestu. Podržavamo i potičemo djelatnike bolnice da budu ekološki osviješteni i da koriste bicikle što češće, a pokazalo se da je bicikl često u uvjetima otežanog prometovanja te otežanog parkiranja idealno prometno sredstvo. Zbog opsežnih radova unutar bolničkog kruga na energetskog obnovi zgrada i izgradnje novog objekta, na posao je mnogima brže, jednostavnije i lakše doći biciklom. Pozvali smo stoga sve naše djelatnike koji su u mogućnosti da na posao dođu biciklima jer kao zdravstvena ustanova želimo promovirati upravo takav, zdrav način života i poslužiti kao primjer, rekao je Kudelić.

Na raspolaganju im je lijepo uređen prostor za bicikle s kodiranim kontroliranim ulazom, a već na samom početku interes za parkiranje bicikala iskazalo je čak 150 djelatnika.

Komentari