Za srednjoškolce

Dobre vijesti za zaljubljenike u statistiku - počele prijave za natjecanje

Objavljeno: 27.11.2023. 08:05

Zadnja izmjena: 27.11.2023. 08:05

Državni zavod za statistiku (DZS) otvorio je prijave za sedmu sezonu natjecanja omiljenog među zaljubljenicima u statistiku te svim srednjoškolcima poručuje da imaju vremena okupiti svoj tim i prijaviti se do 12. siječnja 2024. 

U novoj sezoni od siječnja, kada započinje natjecateljski dio, pa sve do travnja, kada će proglasiti pobjedničke ekipe, DZS će stimulirati moždane vijuge srednjoškolaca, tako što ćete morati pokazati opće poznavanje matematike i statistike, pretraživati baze podataka te dokazati svoje razumijevanje statističkog teksta. U drugom krugu moći će pokazati poznavanje statistike putem analize dobivenog seta podataka i maksimalno iskazati svoju kreativnu stranu kroz prezentaciju dobivenih rezultata.

Iz DZS-a su za učenike i njihove mentore osigurali vrijedne nagrade poput mobitela, tableta i pametnog sata, a u tome nam se pridružio i Sveučilišni računski centar (Srce) Sveučilišta u Zagrebu, koji će najuspješnije nagraditi svojim tečajem. Sve detalje možete pronaći na ovom linku: https://natjecanje.dzs.hr/

Komentari