DONESENA ODLUKA Sveučilište Sjever dobilo prostor u vojarni u Optujskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2019. 12:32

Zadnja izmjena: 27.06.2019. 12:38

Na sjednici u četvrtak Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o prijenosu u vlasništvo Sveučilištu Sjever nekretnine u bivšoj vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu, u svrhu osiguranja i izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti.

Iznimno zadovoljan ovom odlukom je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak koji poručuje kako unazad tri godine „gura“ taj projekt. – Radi se o prostoru, tj. zemljištu i zgradama bivše vojarne u Optujskoj ulici koji je nakon 15 godina propadanja iskorišten po meni na najbolji mogući način. Podsjećam da je dio vojarne uređen za potrebe Hrvatske vojske koja je krajem prošle godine i vraćena u Varaždin, drugi dio dan je na korištenje udrugama građana, a treći dio sada Sveučilištu Sjever. Stoga koristim priliku da se na svemu navedenom zahvalim Vladi premijera Plenkovića, a nadasve njemu osobno – rekao je Stričak i dodao kako vjeruje kako će vodstvo Sveučilišta Sjever na najbolji mogući način iskoristiti taj prostor za što bolje uvjete rada i profesora i studenata. 

I rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković zahvalio je premijeru Andreju Plenkoviću, kao i ministru državne imovine Goranu Mariću te saborskom zastupniku Stričaku na prepoznavanju potreba Sveučilišta te na odluci o darovanju nekretnine.

– Nakon dugo godina imamo svoju nekretninu, prvu u Varaždinu. To je presudno nužni prostor koji ćemo uskoro obnoviti i preurediti za potrebe studija strojarstva, mehatronike te tehničke i gospodarske logistike. Objekt je sličan onima u kojima sada djeluje Sveučilišni centar Varaždin u Ulici 104. brigade. Stoga znamo u kakvom je stanju i kako ga obnoviti – izjavio je rektor Sveučilišta Sjever nakon odluke Vlade o prijenosu u vlasništvo Sveučilištu Sjever nekretnine u bivšoj vojarni u Optujskoj ulici.

 

Komentari