doznajemo

Fatalna bankarica iz Krkanca ide u zatvor - evo pravomoćne presude

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2019. 12:34

Zadnja izmjena: 07.03.2019. 12:42

Naš portal prvi je pisao o Valentini Moravec, bankarici iz Krkanca koja se lažno predstavljala kao zaposlenik PBZ banke te poznanicima iz Varaždinske županije nudila VIP kamate te ih tako pokrala za stotine tisuća kuna. 

<< FATALNA 'BANKARICA' IZ KRKANCA Poznanicima iz okolice Varaždina nudila ''VIP kamatu'' i prevarila ih za stotine tisuća kuna >>

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 18. svibnja prošle godine nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv  Moravec, a prema informacijama koje smo dobili iz Općinskog suda, pravomoćnom presudom od 19. veljače ove godine, Moravec je osuđena na 3 godine i 6 mjeseci zatvora te je dužna oštećenicima nadoknaditi štetu.

Podsjetimo, DORH je prilikom podizanja optužnice izvijestio kako je okrivljenica između ostalog, od 2015. godine u Varaždinu i okolici, neistinito predočavala većem broju osoba da kao zaposlenica banke može za njih ugovoriti povlašteno oročavanje novca uz visoke kamate, što su oštećenici povjerovali i predavali joj novac, ali ga ona nije predavala u banku već ga je zadržavala za sebe.

Što se tiče informacija koje smo tada dobili iz PU Varaždinske, kriminalističkim je istraživanjem utvrđena prijevara na štetu 15 osoba te krivotvorenje isprave na štetu 8 osoba, kao i prijevare u pokušaju na štetu 4 osobe. Navedena je, prema informacijama, ovim kaznenim djelima protupravno prisvojila iznos od oko 1 470 000 kuna i 355 000 eura. 

 

Komentari