nova vizura

Doznajemo: 'Trakošćan dobiva viseći most, cijelu priču oko jezera završit ćemo do...'

Trenutni radovi na izmuljivanju jezera i čišćenju sedimenta idu svojim tokom, doznajemo, ali će se produljiti zbog nepredviđenih erozija i odrona...
Objavljeno: 04.05.2024. 08:51

Zadnja izmjena: 04.05.2024. 08:51

Foto: Ilustracija/Arhiva

Paralelno uz čišćenje jezera Trakošćan, istaknuo je direktor Hrvatskih voda za Gornju Muru i Dravu Milan Rezo, Dvor Trakošćan i Ministarstvo kulture i medija obavljaju radove na sanaciji staza, a predviđena je i gradnja visećeg mosta na najužem dijelu jezera. Drugu fazu izgradnje mosta preuzet će Hrvatske vode. 

Na taj način viseći most bi se izgradio za vrijeme dok je jezero još suho, a Rezo pojašnjava:

- Namjera nam je vrlo jednostavna. Procjena vrijednosti radova izgradnje tog mosta sukladno građevinskoj dozvoli je 3,5 milijuna eura s obzirom da se radi o gradnji mosta sa platforma. Došli smo do rješenja da ćemo taj most kroz Izmjenu i dopunu građevinske dozvole izgraditi za manje od milijun eura. Na taj način ćemo funkcionalno zatvoriti cijelu priču staze oko jezera Trakošćan i omogućiti svim našim građanima sa poteškoćama da mogu obići jezero Trakošćan u svojoj cijelosti.

Trenutni radovi na izmuljivanju jezera i čišćenju sedimenta idu svojim tokom, ističe, ali će se produljiti zbog nepredviđenih erozija i odrona.

- Ono što mogu jamčiti svim zaljubljenicima u Trakošćan jest da ćemo taj okoliš urediiti onako kako svi želimo i očekujemo. Nismo pod stresom i pritiskom. Vjerujemo da ćemo s prvim jesenskim kišama pustiti vodu u to područje i završiti cijelu priču oko jezera Trakošćan – poručuje Rezo.

Komentari