Dr. Darko Novosel

Poznati varaždinski logoped upozoravao na problem: Ovo me nimalo ne čudi, cijeli sustav je zakazao

Objavljeno: 08.04.2016. 09:06

Zadnja izmjena: 08.04.2016. 12:42

Cijela Hrvatska, a i regija ostali su zgroženi jučerašnjim snimkama tučnjave djevojaka na varaždinskom Starom gradu, a cijela situacija nimalo ne čudi doktora Darka Novosela, poznatog varaždinskog logopeda koji se bavi djecom s agresivnim ponašanjem.

Naime, cijeli incident koji je objelodanio eVaraždin odjeknuo je širom Hrvatske, ali i regije, a svi su bili zgroženi snimkama na kojima se pet djevojaka udara nogama i rukama, čupa za kosu, hrva i guši.

Incident nimalo ne čudi doktora logopedije Darka Novosela koji se uostalom bavi i djecom s agresivnim ponašanjem.

"Upozoravao sam!"

- Nisam nimalo iznenađen. Naš cijeli sustav je zakazao, a pedagogija, psihologija i sociologija nema pravi odgovor - rekao je Novosel i istaknuo kako je "sto puta upozoravao da je 10 posto populacije iznimno agresivno".

- Upozoravao sam da dolazi nova generacija mozgova koje je teško odgajati, a trenutni sustav ne može odgojiti agresivnu djecu jer se netko prisilno ne može mijenjati. Sustav je stvoren tako da agresivnu djecu ne prihvaća, a ona nisu zadovoljna ni u obitelji ni u školi - dodao je Novosel i istaknuo kako je potrebna edukacija i profesora.

"Društvene mreže, okidač!"

Osvrnuo se i na sve veću zloupotrijebe društvenih mreža koje su kako ističe okidač.

- One direktno izazivaju ovakve posljedice. One su okidač za sukoba, naročito kod agresivnih osoba. Osobe koje imaju isti karakter lako se udruže i tada stvaraju probleme - dodao je Novosel i rekao kako jedan dio kreće od doma.

- Jedan dio problema kreće od obitelji. Ima roditelja koji je trude kako bi riješili problem, no ima i onih, a njih je sve više da su totalno indiferentni i neće priznati da njihove dijete stvara probleme - zaključio Novosel.

Komentari