različite aktivnosti

eTV - Na koji način Dravu učiniti što privlačnijom za turiste?

Objavljeno: 13.11.2022. 09:17

Zadnja izmjena: 13.11.2022. 09:18

Foto: More Advenure Facebook

UNESCO je prošle godine rijeku Dravu proglasio dijelom Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na gotovo milijun hektara i 700 kilometara riječnog toka, a Varaždinska županija uz pomoć tog projekta nastoji rijeku učiniti što privlačnijom turistima. 

Tako je prije nekoliko tjedana održan "Festival Amazing AoE" posvećen upravo Dravi u sklopu čega je održana biciklijada od Varaždina do Svibovca Podravskog, besplatan rafting, vožnja kajakom ili SUP-om i druženje, a ideja je Turističke zajednice Varaždinske županije, prema riječima direktora Gorana Mališa, da takvi sadržaju budu dostupni tijekom cijele godine.

- Dravu smo povezali biciklističkim stazama da, kada krenete od Mure, zadate si biciklističku rutu koju želite od 50 ili 100 metara, a organizatori u booking centru u Sloveniji vam vaše stvari kombijima prevezu do sljedeće destinacije. Vi samo morate voziti bicikl, imate spavanje u određenom hotelu, a važe stvari dolaze za vama. Ali, ono što je važno je odrediti točke od interesa gdje se usput zasutavite i nešto pogledate. Bilo da su to gradovi s kulturnom baštinom ili neke atrakcije poput Drave ili vinograda. 

'Dan na Dravi'

Također, budući da je u inozemstvu sve popularniji "outdoor" turizam, koji je vezan za vanjske sadržaje, u planu je da se Drava iskoristi za taj vid turizma jer je poanta da turist bude što aktivniji.

- Tu svakako moramo istaknuti ekipu ljudi pod nazivom "More Adventure" pod vodstvom Nikole Želimorskog koji su napravili fantastičan program kako na Dravi provesti cijeli dan. Od vožnje na sup dasci, raftinga, kajaka, a čak imaju i tri velika Land Rovera za off-road vožnju po "hupserima". Sve to zavšrava krasnim sjedenjem oko ognjišta gdje se peku jeger ili kobasice, preporučjivo je apsolutno svima koji to još nisu probali - zaključuje Mališ.

 

Komentari