produljenje

Druga faza popisa stanovništva ipak ne završava ove nedjelje? Evo detalja

Objavljeno: 14.10.2021. 18:33

Zadnja izmjena: 14.10.2021. 18:39

Foto: Ilustracija

Planirani rok za drugu fazu popisa stanovništva u kojoj popisivači izlaze na terensko popisivanje bio je 17. listopada, ali popis će se teško dovršiti do nedjelje.

Kako prenosi Jutarnji.hr, Državni zavod za statistiku iz tog razloga planira produljiti rok za drugu fazu popisa stanovništva, a novi datum očekivanog završetka je 29. listopada. Podsjetimo, prva faza popisa u kojoj su se građani mogli samopopisati preko sustava e-Građani od 13. do 26. rujna također je bila produljena, ali samo za jedan dan zato jer je nekoliko sati prije isteka roka pao sustav pa mnogi građani koji su se željeli samopopisati u zadnji čas nisu mogli. U prvoj je fazi popisano više od 1,4 milijuna građana. 

- Državni zavod za statistiku razmišlja o produljenju roka za drugu fazu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. do 29. listopada ove godine, te će u slučaju donošenja takve odluke pravovremeno o tome obavijestiti cjelokupnu javnost - stoji u odgovoru Državnog zavoda za statistiku na upit Jutarnjeg.hr hoće li se u planiranom roku dovršiti popis stanovništva.

Komentari