što se promijenilo

eTV - Đuras: Batinić se bavi kampanjom, Ivanec sve više zaostaje, a drugi napreduju

Predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća, naime, smatra da se gradonačelnik Milorad Batinić bavi pogrešnim temama poput pretvaranje gradske vijećnice u urede...
Objavljeno: 21.09.2023. 12:14

Zadnja izmjena: 21.09.2023. 18:02

U prosincu prošle godine gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i vijećnik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras sjeli su za stol u našem eTV studiju s namjerom da uspostave suradnju.

Sada, gotovo godinu dana kasnije, čini se kako su odnosi među njima prilično narušeni, a Đuras je u današnjoj emisiji objasnio što se među njima promijenilo.

- Mi smo onakvi kakvi smo bili i prije. Mi se nismo ništa mijenjali, posebice moji kolege i ja smo otvoreni za suradnju sa svima. Prije godinu dana kada je u Gradskom vijeću Ivanca bila kaotična situacija i prijetili su izbori, mislim da smo tu pokazali političku zrelost i korektnost razgovarajući sa svima te smo razgovorom uspjeli sačuvati vijeće. Zašto je onda takav dojam? Možda se neke teme previše politiziraju - rekao je Đuras.

'Gledamo im u leđa'

Predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća, naime, smatra da se gradonačelnik Milorad Batinić bavi pogrešnim temama poput pretvaranje gradske vijećnice u urede i svojom kampanjom za parlament, umjesto da rješava pitanje raskopanih cesta u Ivancu i t.sl. Povlači pritom paralelu s drugim gradovima i općinama.

- Događa se investicijski "boom", posebice u zdravstvu, obrazovanje, prometnu infrastrukturu, ulaganje u poljoprivredu, turizam: otvorili smo OHBP, Spinalni centar, obilaznicu u Novom Marofu. To su sve gradovi kojima nažalost Ivanec u ovom trenutku gleda u leđa, a uvijek je bio ispred njih. Vjerujem da će Ivanec uhvatiti svoj kolosjek i da će i on krenuti putem kolega kojima su kapitalni projekti bitni za razvoj gradova - zaključio je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras i gradonačelnik Krapine  Zoran Gregurović pogledajte ovdje:

 

Komentari