podaci županijskog stožera

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom, nastavlja se smanjivanje broja aktivnih slučajeva

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 11.09.2020. 12:56

Zadnja izmjena: 11.09.2020. 13:00

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U jednom slučaju radi se o osobi srednjih godina, koja je povezana je sa svadbom u Varaždinu održanoj 05. rujna, dok se u drugom slučaju radi bliskom kontaktu prethodno potvrđene pozitivne osobe. Obje osobe se zbog blaže kliničke slike liječe  kod kuće.

Dodatno nam se u evidenciju oboljelih pribraja i starija ženska osoba s područja Varaždinske županije, koja je simptome razvila i bila testirana u Zagrebu, a potom je odmah i hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“.

U istom razdoblju evidentirano je 13 novih slučajeva oporavka pa je time broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji pao na 34, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Na liječenju kod kuće nalazi se 25 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 183 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Komentari