Nakon što smo dobili neslužbene informacije kako su u varaždinsku bolnicu primljene osobe zaražene korona virusom te kako se one trenutno nalaze u karanteni, s ravnateljem Nenadom Kudelićem provjerili smo ove navode.

Kako nam je rekao ravnatelj, ovi su navodi netočni, prvenstveno zbog razloga što karantenu ne određuje bolnica, već Zavod za javno zdravstvo, a u karantenu se stavljaju pacijenti koji su bili u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom. - U OB Varaždin su u privremenu izloaciju stavljena dva pacijenta zbog sumnje na potencijalnu zarazu korona virusom, no naknadno je potvrđeno da nemaju virus - rekao je Kudelić i komentirao paniku koja nije zaobišla ni Varaždin u kojem su rasprodane sve maske za lice.

- Ljudi nisu dovoljno informirani. Maske ne štite od zaraze nego ih moraju nositi bolesni ljudi. Nepotrebno se širi panika jer je korona virus sličan gripi, a manifestira se kao blaži oblik gripe, s tim da gripa može izazvati puno više komplikacija nego korona virus - objasnio je ravnatelj Kudelić i dodao kako se preventivne mjere poduzimaju prvenstveno iz razloga što je to nova bolest s kojom nitko nema iskustva. 

Komentari

26.02.2020. 14:01h Zadnja izmjena: 26.02.2020. 14:10