Varaždinska županija posljednjih četrnaest dana ne bilježi ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a posljednjih dana ozdravile su nove tri osobe koje su i otpuštene kući iz Opće bolnice Varaždin.

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa u našoj Županiji zaustavljen na broju 47, dok je ukupan broj ozdravljenih sada 44. Aktivno bolesnih je još troje, od kojih se jedna osoba nalazi u OB Varaždin, a dvoje se liječi u Klinici za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Preventivna testiranja se kontinuirano provode i dalje s primarnim ciljem zaštite bolničkog sustava pa je tako u posljednjih 24 sata testirano 95 osoba, a ukupno do sada 2432 osobe. Već ranije ukinuta je preventivna mjera samoizolacije osoba koje su boravile u inozemstvu, a s današnjim danom Varaždinska županija nema više nijednu osobu u samoizolaciji jer je i bliskim kontaktima oboljelih istekla 14-dnevna mjera samoizolacije.

- Obzirom na sve navedeno, slobodno možemo zaključiti kako je epidemiološka situacija u našoj Županiji izuzetno zadovoljavajuća te da dosadašnje mjere popuštanja u kombinaciji s epidemiološkim mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nisu rezultirale novim slučajevima zaraze – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin te se pritom ponovno zahvaljuje svima koji kontinuirano daju svoj doprinos ovakvom pozitivnom razvoju situacije.

Komentari

19.05.2020. 13:36h Zadnja izmjena: 19.05.2020. 13:38