VAŽAN JUBILEJ

Čehok prihvatio kumstvo zastavi DVD-a Biškupec povodom njihove 125. obljetnice

Objavljeno: 26.05.2021. 13:08

Zadnja izmjena: 26.05.2021. 13:08

Foto: Luka Šalamun

DVD Biškupec ove godine slavi 125. godišnjicu osnutka, a danas su s gradonačelnikom Ivanom Čehokom dogovorili model kako će Grad Varaždin biti uključen u obilježavanje tog važnog jubileja.

Iako se prošle godine trebala održati 100. obljetnica osnutka DVD-a, prema novim podacima iz Državnog arhiva, DVD Biškupec prošle je godine obilježio 125. godišnjicu osnutka. Prilikom primitka DVD-a u Gradskoj vijećnici njihovi su predstavnici gradonačelniku ponudili kumstvo zastavi koje je on prihvatio. Proslava godišnjice osnutka DVD Biškupec planira se 19. lipnja, a u planu je misa prije svečane sjednice, mimohod Biškupcem te svečana sjednica.

- DVD Biškupec je jedno od najmnogoljudnijih dobrovoljnih društava u Hrvatskoj. Oni imaju i mladež, i dvije ekipe žena i dvije ekipe muškaraca. To je stvarno puno građana koji su se u Biškupcu odlučili biti dobrovoljnim vatrogascima. Oni odlaze i na dislokacije, oni su dobro opremljeni kao i inače svi naši vatrogasci. Mi samo ove četiri godine nabavili četiri nova vozila i obnovili vozni park te opremu vatrogasaca. Međutim ta oprema ne bi puno značila da nema njihove spremnosti, njihovih kompetencija. Oni marljivo vježbaju i najmanje što gradonačelnik može učiniti je da prihvati takvu čast - izjavio je Čehok.

 

Komentari