europski projekti

Dvije srednje škole dobile Erasmus akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Objavljeno: 08.02.2022. 12:44

Zadnja izmjena: 08.02.2022. 12:44

Danas su ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos i ravnatelj Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Dejan Stanjević informirali prisutne o dobivenim Erasmus akreditacijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Kako je rekao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, za Varaždinsku je županiju izuzetno bitno što su ove akreditacije dobivene u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a dodao je i kako će dvije škole zahvaljujući ovoj akreditaciji u narednom sedmogodišnjem razdoblju imati stabilan izvor financiranja i moći ulagati u budućnost. Vrijednost projekta za svaku školu će godišnje u idućih sedam godina iznositi do 100 tisuća eura.

- Znamo da čak 70 % srednjoškolskog sustava naše županije čini sustav strukovnog obrazovanja kojeg pohađa oko 5.000 učenika. Ako znamo da strukovno obrazovanje predstavlja temelj i vezu s gospodarstvom i tržištem rada, onda moramo itekako voditi računa o kvaliteti obrazovanja koju imamo te imati garanciju da sve naše škole posjeduju sposobnost komuniciranja s Europom oko izgradnje europskog prostora obrazovanja - rekao je Huđek.

Ravnatelj ESŠ Kos je naveo kako škola u europskim projektima aktivno sudjeluje više od deset godina, dodavši da u sklopu projekta kreće i izborni modul vezan uz razvoj video igara. Ravnatelj Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Stanjević je pritom također najavio kako će njihova dva zdravstvena smjera godišnje provoditi tri projekta mobilnosti u kojima će sudjelovati njihovi učenici i nastavnici.

Komentari