od varaždina do vrha svijeta

eCaffe - Emotivna ispovijest Ivančice Pahor: 'Radila sam danonoćno da prehranim obitelj'

Nekoć prva pratilja miss svijeta, a danas najveći proizvođač bižuterije u Hrvatskoj, nakon što je ostala bez oca i egzistencije, s majkom bivšom radnicom Varteksa, ponovno je prokrčila put prema vrhu...
Objavljeno: 05.05.2024. 09:33

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 11:11

Cijelu emisiju pogledajte ovdje.

Inače rodom iz Martijanca, u domaćem su joj kraju rekli da nikad neće uspjeti u svijetu modelinga, a 2001. godine bila je prva pratilja miss turizma svijeta u Grčkoj - Ivančica Pahor ipak se nije pronašla u tom svijetu.

Danas je uspješna poduzetnica i vlasnica tvrtke koja svoj ručno izrađen nakit prodaje u 300-tinjak trgovina diljem Hrvatske, nedavno se uključila u politiku, a tim je povodom gostovala i u našem eCaffeu gdje je ispričala svoju emotivnu životnu priču. Naime, vrlo rano je ostala bez oca te se gotovo preko noći s malenom kćerkom našla u situaciji da mora preuzeti brigu o svemu.

- Iza mog rada stoji puno krvavog vremena, neprospavanih noći, odricanja. Bilo mi je izuzetno teško, nisam imala ničiji podršku, otac mi je umro kada sam bila jako mlada. Ipak, nisam imala vremena za strahove, nisam se imala vremena bojati. Imala sam preveliku odgovornost, mene je život tjerao, trebala sam samo "šibati" naprijed. Mnogo toga nisam znala, kroz cijeli proces sam učila, nisam imala vremena ni za strahove ni za padove.

'Doniram samo svoje najbolje haljine'

Punila je police dućana s teškom upalom pluća, s malenim djetetom putovala na Hvar kako bi izlagala na štandovima, a sve to da bi danas s majkom, inače bivšom Varteksovom radnicom, došla do tvrtke s desetak zaposlenih, odnosno postala najveći proizvođač bižuterije u Hrvatskoj. Poučena osobnim iskustvom, ističe, rado sudjeluje u humanitarnim projektima.

- Udruga Hrvatska za djecu organizira akciju za maturante i maturantice, odnosno djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi gdje mi dizajneri doniramo haljine za te mlade ljude. Ove godine sam imala djevojku koja pohađa školu u Varaždinu, predivno mlado stvorenje, izuzetno talentirana cura. Bila sam baš ponosna, ona se meni deset puta zahvaljivala, sva se naježim kad ovo pričam. Uvijek dajem najbolje što imam, najbolju haljinu za koju mislim da će ju usrećiti - rekla je.

'Direktno su mi rekli da neću biti miss'

Dodaje kako joj je danas svejedno kako ju ljudi percipiraju prvenstveno zbog toga što se osjeća realiziranom u svakom aspektu života. Osobno se nije pronašla u svijetu modelinga, a promijenila se, ističe, i cijela scena.

- Kada sam krenula u to u Varaždinu nisam bila prepoznata. Bilo mi je direktno rečeno da nikad neću biti miss jer nisam pristajala na neke uvjete. Kako sam bik u horoskopu, ja sam se sama sebi zarekla da ću ja postići puno više i na puno višoj razini. To sam i dokazala, uzdigla sam se iznad te situacije. Bila sam djevojka iz malog sela koja je imala velike snove. Dragi Bog je uz mene i uvijek imam zaštitu, to i osjećam - zaključuje.

 

Komentari