U gradu se ovih dana proširila vijest kako će za Dan oslobođenja grada Varaždina, 22. rujna, u Varaždinu nastupiti Marko Perković Thompson. Tim povodom kontaktirali smo pjevača koji nam je potvrdio da su razgovori glede njegovog nastupa u tijeku, međutim još uvijek se ne zna hoće li se koncert održati i kada.

- Biti će mi drago ako nastupim u Varaždinu, premda još ne znam detalje o tom nastupu jer u predstojećem razdoblju imamo više od 20 koncerata. Trenutno o svemu moj menadžment razgovara s gradonačelnikom Čehokom od kojega su pomoć oko organizacije koncerta tražili branitelji, a on im je izašao u susret i kontaktirao moj menadžment – otkrio nam je Thompson, koji, inače, o Čehoku ima izrazito pozitivno mišljenje te su se, kako doznajemo, upoznali na njegovoj turneji, upravo u Varaždinu 2002. godine.

- Doživljavam ga kao domoljuba i sjećam se da je mene i moj bend još na turneji „E, moj narode“ došao pozdraviti pod šator gdje smo tada nastupali – kaže Thompson.

"Varaždin nije 'lijevi grad'"

Na pitanje kakav prijem očekuje u gradu Varaždinu koji se smatra „lijevom sredinom“, te zbog pokliča „Za dom spremni“, Thompson odgovara:

- Ne smatram Varaždin „lijevim gradom“, kako neki kažu, jer kad god sam do sada nastupao, dvorane su uvijek bile pune. U vašem kraju zaista imam veliku publiku i zaista će mi biti drago nastupiti. Ne vidim u čemu bi trebao biti problem – kaže Thompson.

Glede ovih dana izrazito aktualnog pitanja - pozdrava "Za dom spremni", ujedno i početka njegove pjesme „Bojna Čavoglave“ koja ga je vinula u sam vrh estradne orbite, Thompson i u razgovoru za naš portal ponavlja kako u tom pozdravu ne vidi problem.

"Pozdrava se neću odreći"

- To je sastavni dio pjesme koja ni na koji način nije zabranjena, ilegalna, nego je kao i sve moje pjesme registrirana u ZAMP-u, te se i danas legalno nalazi na policama Croatie Records. To je pozdrav koji smo mi branitelji koristili u Domovinskom ratu, kada je pjesma i nastala i s ponosom je izvodim na svakom svojem koncertu od tada do danas – kategoričan je Thompson te ističe da „problema zbog toga nije imao sve do proslave Oluje u Kninu 2015.“.

- Međutim, smatram da je procijena policije – individualna stvar, a na sudu još nije zakazano ni prvo ročište. Za nas branitelje Domovinskog rata ta je pjesma uspomena na Domovinski rat, pozitivan simbol koji nam budi sjećanje i tog simbola ja se odreći neću – zaključuje ovaj pjevač koji bi, dakle, u Varaždinu trebao nastupiti 22. rujna.

Ključne riječi: Čehok, čehok, koncert, thompson,

Komentari

30.08.2017. 16:55h Zadnja izmjena: 30.08.2017. 16:56

Foto: Arhiva