ekskluzivno

KOMPLETNA LISTA! Što su sve naši klubovi prijavili HNS-u za obnovu i izgradnju

Objavljeno: 17.12.2018. 09:58

Zadnja izmjena: 17.12.2018. 10:51

Ekskluzivno objavljujemo listu interesa koju su prema Županijskom nogometnom savezu iskazali nogometni klubovi s područja Varaždinske županije, a sa zahtjevom za obnovom ili izgradnjom nogometne infrastrukture ukupno vrijedne 14,6 milijuna kuna, pri čemu se od HNS-a traži sufinanciranje nešto veće od 12 milijuna kuna.

Među najvećim projektima, od njih ukupno 40 koliko ih je pristiglo na adresu ŽNS-a, je postavljanje umjetne trave na igralištu NK Varaždina i NK Podravine Ludbreg. U prvom slučaju riječ je o projektu vrijednom 2,2 milijuna, a u drugom 1,2 milijuna kuna. NK Podravina Ludbreg iz drugih izvora osigurala bi oko 350 tisuća kuna. NK Vinica, NK Zelengaj i NK Plitvica Gojanec prijavili su projekte vrijedne oko milijun kuna, pri čemu je NK Plitvica spremna iz drugih izvora osigurati oko 850.000 kuna. U Vinici bi se obnavljao teren, postavljala rasvjeta i izgradile kućice za igrače, a u NK Zelengaju, uz nabavku kućica za rezervne igrače, adaptirale bi se sportske građevine i također postavila umjetna trava. U Gojancu žele dograditi i rekonstruirati sportski svoj sportski objekt.

Kako doznajemo od predsjednika ŽNS-a Nenada Horvatića, koji je od ove godine na čelu komisije HNS-a za obnovu infrastrukture na području cijele Hrvatske, sada predstoji čekati financijski plan i program saveza za narednu godinu. Kada se definira koliko će se od ukupno planiranih sredstava za infrastrukturu odnositi na koje od nogometnih središta i saveza, odredit će se kriteriji (broj djece, rang natjecanja) i odnijeti odluka o omjeru financiranja. „Nakon toga sastavit ćemo listu prioriteta i pregovarati s klubovima kojima će odgovarati definirani omjer sufinanciranja. Objektivno, radovi će se odvijati od lipnja do kolovoza, kada ih dopuštaju vremenski uvjeti i nema natjecanja“, rekao nam je Horvatić, koji je u više navrata naglasio kako će se na područje naše županije 2019. godine ukupno uložiti oko 1,5 milijuna kuna.

Evo cjelokupne liste iskazanih interesa:

Komentari