Danas nas je kontaktiralo nekoliko računovodstava iz varaždinskih firmi, koja su ostala poprilično neugodno iznenađena uvidom u ePoreznu kada su vidjeli da je sustav Porezne uprave na razini države 'podivljao' i zabilježio im ogromne količine dugovanja, iako su uredno podmirivali svoje novčane obveze. 

Kako doznajemo od firmi koje su nas kontaktirale, a problem je uznesen i na Facebook grupi Računovodstva - pitanja i odgovori iz prakse, svi koji su uredno plaćali svoje poreze i imali PKK na 0 sada imaju čak po 25 milijuna i više kuna duga na svojim poreznim karticama, a obračunate su im kamate čak od 1993 godine, bez obzira što poduzeća nisu imala nikakva dugovanja prema državi. Tako primjerice, poduzeća koja su redovito plaćala i dostavljala JOPPD obrasce sada imaju na kartici ogromnih dugovanja.

Kako bi čuli i drugu stranu priče, u 15:01 sati kontaktirali smo Poreznu upravu u Varaždinu, no rečeno nam je da više ne rade tako da nismo uspjeli doznati podrobnije informacije u vezi ove vrlo neugodne situacije. U nastavku donosimo račune nekih varaždinskh poduzeća kojima su zabilježena velika dugovanja. 

 

Komentari

05.07.2018. 16:56h Zadnja izmjena: 05.07.2018. 17:14