energetska obnova

Čehok o obnovi Druge osnovne: Ovako lijepe škole u središtu grada nema u Hrvatskoj

Objavljeno: 13.05.2021. 10:34

Zadnja izmjena: 13.05.2021. 10:34

Foto: Dino Možek

Radovi na energetskoj obnovi II. osnovne škole Varaždin nakon devet mjeseci privedeni su kraju, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je 16 421 919,87 kuna.

II. osnovna škola Varaždin, izgrađena 1928. godine, ovom je energetskom obnovom dobila novu stolariju, spuštene stropove u učionicama, ugrađene rekuperatore za ventilaciju, novu energetski učinkovitu rasvjetu, nove radijatore, novi crijep i izolacija u potkrovlju, novu ventilaciju u sportskim dvoranama, nove rolete na prozorima i novu termo fasadu.

- Sa sigurnošću mogu reći da ovako lijepo obnovljene škole u središtu grada za sada u Hrvatskoj još nema. Stvoren je jedan kompleks na koji stvarno možemo biti ponosni. Nije lako obnoviti školu koja je stara 100 godina. Obnovom ove "Varaždinske ljepotice" grad završava jedan ciklus stvaranja uvjeta da imamo sve škole energetski učinkovite. U planu je i obnova zvjezdarnice na ovoj školi, zbog čega moramo ugraditi pomični krov za zvjezdarnicu kako bi ova škola bila poznata i po tome. - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,8 milijuna kuna, a odobreni ukupni prihvatljivi troškovi iznose 17,5 milijuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je nakon ocjene projektnog prijedloga predložio dodjeljivanje bespovratnih sredstava u iznosu od 9,7 kuna. 

Komentari