stroge epidemiloške mjere

Epidemiolozi i Stožer nisu skloni popuštanju mjera, hoće li se sve otvoriti tek za Uskrs?

Jutarnji.hr

Objavljeno: 20.01.2021. 10:11

Zadnja izmjena: 20.01.2021. 10:13

Foto: ARHIVA

Prema pisanju portala jutarnji.hr, popuštanja mjera još neće biti i gotovo je sigurno da će se i nakon 31. siječnja produljiti velika većina postojećih mjera.

Epidemiolozi i Stožer, kako piše jutarnji, nisu skloni nikakvom popuštanju jer smatraju da toplije vrijeme moramo dočekati s niskim brojevima, a isto tako je i strah od zaraznijih sojeva prevelik. Iako se stalno provlači da bi se djeca koja nastavu pohađaju online uskoro trebala vratiti u klupe, ni to, čini se, nije izgledna opcija. Ako i dođe do nekih popuštanja, ona će biti simbolična, i prema našim izvorima ipak je najizglednije da ćemo se do Uskrsa ipak čuvati uz stroge mjere.

- Činjenica je da brojevi jesu bolji, ali i da u dijelu zemalja koje nas okružuju teško možemo govoriti o tome da je situacija s epidemijom stabilna i da nam to sada otvara mogućnost za popuštanje mjera. Pogotovo s obzirom na upozorenja na potencijalni treći val epidemije, sigurno nećemo riskirati da se epidemiološka situacija na bilo koji način naglo uruši - rekao je Božinović i zaključio da ne može precizirati hoće li nakon isteka mjera 31. siječnja biti popuštanja, no ono što je sigurno, svaka mjera će se uz struku iznova proći prije bilo kakve nove odluke.

 

Komentari