nekretnine u varaždinu

eTV - Do kraja godine nova zgrada od 56 stanova, Veršić otkriva gdje bi se gradile druge dvije

Prema njegovim riječima,  zbog povećanja cijena građevinskog materijala, energenata, ali i radne snage postoje određene poteškoće kod izvođača radova u Koblenzovoj.
Objavljeno: 19.05.2022. 13:02

Zadnja izmjena: 19.05.2022. 13:02

Ravnatelj javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić u eTV studiju je između ostalog odgovorio na pitanje kako se aktualni poremećaji na tržištu održavaju na trenutnu izgradnju i poziciju Gradskih stanova kao investitora.

Prema njegovim riječima,  zbog povećanja cijena građevinskog materijala, energenata, ali i radne snage postoje određene poteškoće kod izvođača radova u Koblenzovoj.

- Oni su uspjeli dobar dio materijala nabaviti prije samog poskupljenja tako da se iskreno nadam da ćemo uspjeti završiti taj projekt. Isto tako, izvođač nas traži određenu razliku koja je nastala zbog povećanja cijena, ali to smo dogovorili da ćemo nakon završetka same gradnje točno vidjeti kolko su ta poskupljenja i mi ćemo morati jedan dio tih novonastalih troškova priznati njima sukladno Zakonu o obveznim odnosima i sukladno našem ugovoru o gradnji i javnom nabavi koja je provedena - objasnio je Veršić.

'Svi bi željeli živjeti u stanu'

Mnogi se žale da u Varaždinu nema dovoljno stanova, a dijelom je to zato, kako kaže ravnatelj JUGS-a, jer bi 'svi željeli živjeti u stanu'.

- Da, svi bi željeli živjeti u stanu, kuća je velika obaveza. Vi morate uređivati dvorište, imati vrt, a isto tako kad radite obnovu kuće svi troškovi padaju nas vas kao i organizacija te renovacije. U stanu ste ipak dio kolektiva, imate svojeg upravitelja koji rješava sve probleme i vaša je jedina obaveza da plaćate pričuvu i da uređujete svoju kvadraturu stana - rekao je Veršić.

'Sigurno se ide u gradnju'

Konkretno, što se tiče izgradnje stanova u Varaždinu, jedna zgrada trenutno se gradi u Koblenzovoj, a u planu je izgradnja još dvije - jedne za kupnju, a druge za najam.

- U Koblenzovoj se radi zgrada od 56 stanova i primopredaja bi trebala biti do kraja godine. Što se tiče izgradnje novih objekata, to bi bilo iza ove  postojeće zgrade. Ako ste pratili, bilo je potpisivanje nagodbe s T&H Investom prema kojoj su Gradski stanovi dobili zemljište u Vilka Novaka, a riješili smo se zemljišta u Banfici gdje je kolektor i gdje se nije moglo graditi. Imamo zemljišta, imamo interes građana koji su se javili po POS listi i sigurno se bude išlo u gradnju te dvije zgrade - rekao je Veršić.

 

Komentari