što vi mislite?

eTV - Vječna rasprava: Treba li Špancirfestu makeover i jesmo li ispred svojih susjeda?

'Špancirfestu treba makeover jer je to prvenstveno street festival i naglasak bi trebao biti na uličnim performerima, rekao je u eTV studiju poznati varaždinski ugostitelj i bivši estradni menadžer Robert Magić, ali i dodao kako se postiže maksimalno s obzirom na resurse...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2022. 07:16

Zadnja izmjena: 05.06.2022. 08:57

'Špancirfestu treba makeover jer je to prvenstveno street festival i naglasak bi trebao biti na uličnim performerima, rekao je u eTV studiju poznati varaždinski ugostitelj i bivši estradni menadžer Robert Magić.

Kako ističe, 'još se nije rodio tko bi svima ugodio', no smatra kako bi se na varaždinskim ulicama tijekom festivala trebalo naći više performera.

- Naglasak bi trebao biti na performerima i da ti na svakih deset metara naletiš na nešto što ti je fora. U performerima nije čak niti bitna toliko kvaliteta, ali imaš deset top performera i još pedeset zanimljivih. Oni ne moraju biti svjetska klasa, ali mogu biti zanimljivi. Trideset roditelja s djecom će zasigurno stajati i gledati kako netko žonglira s loptom. To je prva stvar koja bi trebala biti pojačana - rekao je Magić.

'Skuplji programi moraju se naplaćivati'

Što se pak tiče glazbenog programa, Magić smatra kako bi se skuplji glazbeni programi trebali početi naplaćivati.

- Mora biti karta i ovo sada je po meni neodrživo. Ja sam 2018. i 2019. godine radio na Starom gradu u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom i već sam tamo ubrao što i kako bi trebalo. Mislim da Turistička zajednica razmišlja slično i spremaju se na 'makeover', ali je tu bila korona, nije se znalo hoće li prošle godine uopće biti festivala. Sve je to bilo napravljeno u mjesec dana i to je bio ogroman projekt na kojem radi pet cura i ja im skidam kapu - rekao je Magić.

'Lider smo u ovom dijelu Hrvatske'

Unatoč onome što smatra da bi određene stvari trebalo promjeniti, kao jedan od većih sudionika programa Magić je generalno stava da Turstička zajednica grada radi maksimalno s obzirom na resurse, te da smo definitivno turistički lider sjevera.

- Mislim da je Varaždin definitivno lider turizma u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj. To je zasluga i Turističke zajednice i samog prostora na kojem je gard smješten, njegove povijesti i prekrasnog baroknog dijela. Varaždin je puno ispred svojih susjeda. Imaju i onih svojih nekih stvari, ali Varaždin ima jako puno ekstra akcija koje nažalost nisu dovoljno prezentirane, što je moja mala zamjerka Turističkoj zajednici koja vjerojatno zbog posla ne stigne pokazati što su sve napravili - zaključio je Magić.

 

Komentari