današnja emisija

eTV - Zašto zapravo Bilić i Posavec inzistiraju na aerodromu? 'Prelaze nam SDP-ovci nezadovoljni Čačićem na listi'

U kontekstu parlamentarnih izbora, Bilić kaže kako je potez Zorana Milanovića i SDP-a zapravo pozitivno utjecao na njihovu platformu dodavši kako će dio birača koji ne žele glasati za određene političare sada prijeći k njima....
Objavljeno: 27.03.2024. 11:04

Zadnja izmjena: 27.03.2024. 11:10

U našoj današnjoj emisiji gostovao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić koji smatra kako bi s razvojem varaždinskog aerodroma procvijetao turizam, a cijeli Sjever mogao bi se bolje povezati sa susjednim državama.

Upravo zbog toga Bilić ističe kako će to biti jedan od uvjeta podrške budućoj Vladi, uz cijelu dionicu brze ceste Čakovec-Varaždin-Krpina i Podravsku magistralu. Objašnjava i zašto. Očekuje se zapravo međunarodni odjek investicije, a ne samo regionalno.

- Ne govorim samo o tri županije na sjeveru, nego govorim o Mađarskoj, Sloveniji i Austriji, kojima također treba aerodrom koji može servisirati niskobudžetne zračne prijevoznike. To bi dovelo veliki broj putnika koji generiraju različite usluge, razvija se turizam, razvija se gospodarska djelatnost. Sigurno bi ovaj projekt mogao vrlo brzo zaživjeti i treba biti jedna od onih regionalnih točaka na kojima treba inzistirati jer bi mogao u dogledno vrijeme biti vrlo važan generator razvoja - istaknuo je.

'HNS i Reformisti? Prošlost'

U kontekstu parlamentarnih izbora, Bilić kaže kako je potez Zorana Milanovića i SDP-a zapravo pozitivno utjecao na njihovu platformu dodavši kako će dio birača koji ne žele glasati za određene političare sada prijeći k njima. 

- SDP prigrlio neke političke opcije koje su već prošlost, s kojima sam SDP, odnosni njihovi članovi nisu u dobrom odnosu, poput Reformista. HDZ je prigrlio HNS koji samostalno ne može ostvariti mandat i na taj način zapravo dodatno odbio jednu bazu svojih birača koji će se možda okrenuti i k nama, kao i jedan dio SDP-ovih birača koji ne mogu glasati za Radimira Čačića i Nataliju Martinčević na njihovoj listi. Za nas je to dobro. Priča je u početku izgledala kao da će se stvoriti dva bloka. Na sreću nije to tako, malo se taj balon sad ispuhuje i siguran sam da je ovaj put kojim smo krenuli s platformom da je dobar. Računam na tri mandata, možda čak i četiri.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić pogledajte ovdje:

 

Komentari