Gradski prijevoz

eTV - Grad uvodi električne autobuse, a vozit će sve do Luminija

Varaždin će, prema riječima gradonačelnika, dobiti šest novih električnih autobusa, a glede koncepta novih linija surađuje se i sa Sveučilištem Sjever i njihovim odjelom za logistiku i promet...
Objavljeno: 10.02.2024. 09:10

Zadnja izmjena: 10.02.2024. 09:29

Gradski autobusi, popularno zvanih 'buseki', uskoro bi mogli biti zamijenjeni električnim autobusima, a širit će se i domet samih linija. To je jedan od projekata o kojima je u našoj emisiji govorio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Gradonačelnik je istaknuo kako taj projekt trenutno dogovara s Ministarstvom infrastrukture i prometa te da bi tijekom ožujka trebao biti raspisan natječaj. Varaždin će, prema riječima gradonačelnika, dobiti šest novih električnih autobusa, a glede koncepta novih linija surađuje se i sa Sveučilištem Sjever i njihovim odjelom za logistiku i promet. 

- Pred finalizacijom smo dogovora s Općinama Sračinec i Kneginec da se potpišu sporazumi na način da linija više ne prestoji u Hraščici nego da ide u Sračinec i Svibovec. Isto tako, do sad je linija morala prestati na granicama grada na Plitvici, a sad bi se produžila i u Lumini i do centra Kneginca. Napravili bi novu mrežu linija, polazci bi bili svaki sat vremena i ja vjerujem da ćemo na taj način dobiti sve više ljudi kad će to biti novi moderni električni autobusi i za to ćemo morati izgraditi punionicu na Belim kipima. Glavni kolodvor će nam biti na trgu Petra Svačića, znači tu kod glavnog željezničkog kolodvora - rekao je.

 

Komentari