današnja emisija

eTV - Bosilj: Sreo sam Plenkovića i Stričaka, okrenuo se prema njemu i pitao ga 'Što to radiš?'

O svom odnosu s premijerom Andrejom Plenkovićem, kojeg smatra branom desnim nacionalistima u Vladi, Bosilj kaže da su se sreli nakon izbora samo jednom..
Objavljeno: 10.06.2024. 12:05

Zadnja izmjena: 10.06.2024. 12:09

Nakon jučerašnjih Europskih izbora u kojima je SDP u Varaždinu ostvario svoj najbolji rezultat u županiji, u našem eTV studiju danas je gostovao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Smatra kako su rezultati EU izbora identični parlamentarnim izborima te kako su promjene u SDP-u nužne.

Trenutnog predsjednika SDP-a Peđu Grbina, Bosilj ne vidi kao 'lidera i vizionara' te predsjedništvo stranke smatra odgovornim za rezultate, dok kao najboljeg kandidata ističe koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića.

- Ja sam već prije 'bitke' govorio što će se dogoditi. Promjena generala 30 dana prije bitke sigurno ne može doprinijeti dobrom rezultatu. Želio bih napomenuti da Peđa Grbin nije korumpiran ili loš ili pokvaren, jednostavno nije talent za politiku u onoj mjeri u kojoj bi trebao biti. Dva put smo pogriješili, s Bernardićem i s Peđom Grbinom. Mora doći netko novi. Mišel Jakšić je dovoljno iskusan i pokazao je odlične rezultate. Mora biti netko tko će dati novi smjer. Problem je u tome što nije još sigurno da li će se Mišel kandidirati. Mora se 'provjetriti Ibler'. To cijelo predsjedništvo je radilo zajedno sa Peđom i dovelo je do ovih rezultata. Barem 50 posto tog predsjedništva treba provjetriti i promijeniti - rekao je. 

'Sreli smo se samo jednom, pitao je Stričaka što to radi'

O svom odnosu s premijerom Andrejom Plenković, kojeg smatra branom desnim nacionalistima u Vladi, kaže da su se sreli nakon izbora samo jednom. Cijela situacija odigrala se, kaže Bosilj, ovako:

- Sreli smo se samo jednom poslije izbora. To je bila smješna situacija. Taj dan bilo je otvaranje Festivala bućinog ulja u Županiji na koje nisam dobio poziv. Sjedio sam na terasi jednog kafića kad su se vraćali s tog otvaranja. Pogledao me premijer Plenković i rekao: 'Gradonačelniče, zašto niste bili s nama?'. Rekao sam da nisam bio pozvan, odnosno da nije pristojno dolaziti ako niste pozvani. Iako je regularno da kad dolazi premijer ili predsjednik države dočekuju ga župan i gradonačelnik. Onda se okrenuo prema županu i rekao 'Anđelko, jel to istina? Što to radiš?'. – navodi Bosilj.

'Kad pogledate njegov rezultat, jasno je da više neće biti župan'

Nedavno je u našoj emisiji župan Anđelko Stričak izjavio kako Bosilj nije dobar gradonačelnik Varaždina, dok Bosilj Stričaka ne vidi kao župana nakon lokalnih izbora iduće godine.

- Kad pogledate rezultate koje je ostvario na parlamentarnim izborima gdje je dobio oko pet tisuća glasova u Varaždinskoj županiji kao nositelj liste HDZ-a, a naš predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki je dobio četiri tisuće glasova, vidite da on vrlo vjerojatno neće biti više župan. Koga će mu SDP suprotstaviti i kakva će se kombinacija odigrati, ne bih ulazio u to.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari