16 milijuna eura u pitanju

eTV - Bruno Ister: Da, Lepoglava jest talac situacije oko Ivkom voda

Objavljeno: 30.06.2024. 10:03

Zadnja izmjena: 30.06.2024. 10:05

Grad Lepoglava duže vrijeme čeka svoju aglomeraciju, projekt vrijedan 16,6 milijuna eura, jer se nalazi u djelovnom području Ivkoma, Varkoma te još nekoliko manjih opskrbljivača što onemogućava projekt. Svoj grad je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić u više navrata nazvao 'taocem ne suradnje između Ivkoma i Varkoma', a s istim se gostujući nedavno u našem studiju složio i direktor Varkoma Bruno Ister.

Naime, kako objašnjava direktor Varkoma aglomeracija mora biti na jednom uslužnom području, a 'najproblematičniji lokalni vodovodi su zabranjeni'.

- Lepoglavska aglomeracija taoc je tog stanje jer se trenutno Lepoglavsko područje snabdjeva vodom iz tri izvora, Varkoma, Ivkoma i treći i možda najproblematičniji su lokalni vodovodi kojih na tom području ima puno. Aglomeracija mora biti na jednom uslužnom području. Aglomeracija Lepoglava ne može biti dio preko Ivkom i dio preko Varkoma. Napose, ne smiju postojati ni lokalni vodovodi jer su kao takvi zabranjeni – pojasnio je Ister.

Lepoglavska aglomeracija ovisi o EU sredstvima

Podsjećamo, pri svom zadnjem gostovanju u našoj emisiji gradonačelnik Škvarić istaknuo je kako napretka po pitanju aglomeracije ima zbog odluke Vlade da cijeli jedan teritorijalni dio Županije bude jedno uslužno područje. Dodao je kako je to omogućilo da se krene u izgradu projektne dokumentacije, a želja Grada jest da se 'povuku' bespovratna sredstva iz Europske unije jer sam Grad nema dovoljno financijskih sredstava za ovako velik projekt.

Komentari