današnja emisija

eTV - Čehok: Bosilj podiže cijene otpada i vrtića jer suludo ne priznaje ugovor iz 2009.

S obzirom na sve rečeno, Čehok smatra kako se s ugovorom koji gradska uprava predlaže za balirani otpad neće "kockati" ni premijer Plenković...
Objavljeno: 19.09.2023. 10:14

Zadnja izmjena: 19.09.2023. 11:34

Uoči prve radne sjednice Gradskog vijeća koja će održati sljedeći tjedan, danas je u eTV studiju gostovao Ivan Čehok i poručio kako se događa upravo ono što je "zloguko predviđao - sve poskupljuje".

Bivši prvi čovjek grada, a sada prvi čovjek oporbe, smatra kako se konzumacijom ugovora iz 2009. moglo izbjeći - i poskupljenje vrtića i poskupljenje odvoza svježeg otpada. Uštedjeti se, naime, moglo na jednoj strani, kako bi se subvencioniralo drugu.

-  Zašto bi se cijena vrtića morala mijenjati? Pa Grad uvijek ima mogućnost podići razinu subvencije. Spomenuli ste smeće. Bosilj ima stari ugovor Varkom-Vis iz 2009. koji ne obuvaća samo balirani nego i tekući otpad. Cijena obrade je 137 eura. Bosilj ne želi to priznati, tvrdeći potpuno suludo da je ugovor neprovediv. Tamo je cijena 137 eura. U međuvremenu Čistoća raspiše novi natječaj, javi se ista tvrtka koja ima cijenu od 137 eura i ponudi cijenu 200 eura. I Čistoća prihvati 200 eura i sad Bosilj želi podići cijene, i to "subvencionirati" iz proračuna. Dakle, njemu je smeće važnije od djece - kaže Čehok.

'Svi su se smijali Bosilju'

S obzirom na sve rečeno, Čehok smatra kako se s ugovorom koji gradska uprava predlaže za balirani otpad neće "kockati" ni premijer Plenković. Komentirao je time gradonačelnika Bosilja i premijera Plenkovića na svečanoj sjednici.

- Svi su se smijali tome, koristiti premijera na takav način ili hodati za njim i vuči ga za rukav, to je neozbiljno. I to premijera kojeg kritiziraš gdje god stigneš, a onda trčkara za njim kao nekakvi "pesek" i vuče ga za rukav... Premijer ima važeći jeftiniji ugovor, za državu i Grad povoljniji. Čak i da se to uzme bi stajalo više. Mi smo imali kamatu 1,1 posto, a Bosilj je rekao da je to neozbiljno zaduživanje naše unučadi.

'Špancirfest je bio najbolji do 2010.'

Od aktualnih pitanja Čehok se osvrnuo i na brojke koje je ostvario ovogodišnji Špancirfest, ističući kako one ne mogu biti jedino mjerilo.

- Mi smo imali najjače Špancirfeste od 2006. do 2010. godine kada su ljudi bili najzadovoljniji. Danas imate dio građana koji nisu baš zadovoljni, to je sasvim prirodno. Trebali bismo posvetiti više pozornosti činjenici da bez zadovoljstva građana nema dobrog turizma. Možemo brojiti posjetitelje, međutim, to malo znači. Turistički proizvod uvijek nosi lokalno stanovništvo - rekao je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao prvi čovjek varaždinske oporbe Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

Komentari