DOZNAJEMO

eTV - Eksplozija interesa za gradske stanove, evo kada se očekuje prva lopata

Na natječaj Grada Varaždina za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova po POS programu stigao je pozamašan broj prijava, ističe ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi...
Objavljeno: 06.05.2024. 11:21

Zadnja izmjena: 06.05.2024. 11:21

Bum u stanogradnji u Varaždinu traje već duže vrijeme, a najnoviji stanovi koji će se graditi kod Konzuma tj. gradskog groblja, privukli su veliku pozornost, istaknuo je gostujući u našoj današnjoj emisiji ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić.

Na natječaj Grada Varaždina za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova po POS programu stigao je pozamašan broj prijava, ističe Veršić.

- Poziv za listu je bio krajem trećeg mjeseca i trajao je cijeli četvrti mjesec. Do sad je pristiglo negdje oko 700 prijava. One još nisu obrađene s obzirom na veliki broj. Najveći broj je stigao u petak, zadnji dan, i to preko 300. Točan broj ćemo znati kroz koji dan kad se obrade do kraja. Omjer zainteresiranih i broja stanova nije baš dobar. Radili smo anketu u rujnu gdje je bilo 330 zainteresiranih i na temelju toga smo napravili idejno rješenje za 180 stanova, 50 posto po pravilima POS-a. Sada s obzirom na 700 prijava, morat ćemo smisliti još nekih 350 stanova.

'Prvi pozivi za POS stanove kod Konzuma u rujnu'

Nakon što se lista prijavljenih obradi, ona službena će izaći do kraja lipnja, ističe, ali pozivi će građanima za odabir stana stići na jesen.

- Počet ćemo pozivati u devetom mjesecu, da sad kroz ljeto ne opterećujemo sugrađane. Neće biti kasno s obzirom da bi ovih dana trebali dobiti građevinsku dozvolu za prvu zgradu, a nakon toga raspisujemo javnu nabavu za izvođenje radova koji bi trebala trajati dva mjesec i žalbeni rok. Do jeseni ćemo imati obrise zgrade. Naši sugrađane biraju iz kataloga stanove koji još ne postoje. Imaju 30 dana za uplatu učešća, minimalno 15 posto, može i više, a 45 posto moraju ostvariti kredit. Za kredit treba imati kreditnu sposobnost za svih 85 posto, ali uzimaju banci 45 posto, a oni preostali 40 posto – objasnio je dodavši kako je rok za izgradnju prve zgrade godinu dana nakon potpisivanja ugovora s izvođačem.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić pogledajte ovdje:

 

Komentari