horvatić otkriva

eTV - Evo kada bi u Varaždin mogao zaigrati Modrić i tko je sljedeći na redu za umjetnu travu

Varaždin, kako je naglasio Nenad Horvatić, jako dobro kotira u HNS-u. Sve donedavno bio je jedini grad s umjetnom travom, a iza obnove stadiona, kaže, stati će i država...
Objavljeno: 14.03.2023. 10:32

Zadnja izmjena: 14.03.2023. 11:03

Foto: Drago Sopta/HNS

Krajem godine u Varaždinu bi mogao zaigrati Luka Modrić odnosno A reprezentacija, a nakon Ludbrega koji je prvi sljedeći na redu, travnjak s umjetnom travom dobit će i neki o klubova s ivanečkog područja.

Varaždin, kako je naglasio Nenad Horvatić, jako dobro kotira u HNS-u. Sve donedavno bio je jedini grad s umjetnom travom, a iza obnove stadiona, kaže, stati će i država.

 - Vlada RH je već donijela odluku da će se od 2024. ulagati u sportsku infrastrukturu od posebnog državnog interesa. Uskoro će biti donesen pravilnik u kojem će 6-7 sportskih građevina u Hrvatskoj biti proglašeno građevinama od posebnog državnog interesa. Obnovit će se Poljud, izgraditi Maksimir, Osijek otvara novi stadion ove godine,  a tu sigurno još ulaze Varaždin, Pula i Koprivnica, gdje će se dograđivati i ulagati. Mi smo već obavili dva razgovora s gradonačelnikom i u procesu smo izrade projektne dokumentacije – rekao je Horvatić.

Slijedi ivanečko područje

Kada je riječ o novim travnjacima s umjetnom travom, Horvatić je pojasnio kako se u Ludbregu planiralo ulagati još prošle godine, no trebalo je pričekati da se riješe administrativne prepreke. Tri milijuna kuna uloženo je stoga u Novi Marof, gdje igra 200 djece u nogometnoj školi.

- Ove godine konačno smo dogovorili NK Podravinu, Grad Ludbreg je riješio poteškoće i osigurao sredstva za pripremne radove, a četvrti teren svakako bi onda išao na područje bivše općine Ivanec, gdje će biti mjesta i volje za ulaganjem. Tako da se nadamo da ćemo u dogledno vrijeme i to završiti.

Jedini u Hrvatskoj

U nogometnu infrastrukturu prošle godine sveukupno je uloženo 1,5 milijuna kuna, ne računajući travnjak u Novom Marofu. Horvatić na nacionalnoj razini vodi Komisiju za ulaganja u sportsku infrastrukturu, no ističe kako je paralelno potrebno ulagati u djecu. Primjer je dao upravo varaždinski savez kada je pokrenuo pilot projekt dječjih nogmetnih centara, koji sada daje rezultate.

- Sad nas polako preslikavaju. Ima saveza u Hrvatskoj koji već u prvoj i drugoj ligi nemaju mlađe uzrasne kategorije. Najlakše je odustati i reći „nema djece“. Međutim, ako nismo uložili u infrastrukturu, ako dijete nema travnjak, toplu vodu, grijanje ili opremu, onda ne možemo očekivati da će dijete uz sve izazove koje današnje vrijeme nosi ostati u nogometu. Nas svi pitaju kako smo u tome uspjeli – zaključio je Horvatić.

Utakmica reprezentacije, kako je rekao,  trebala bi se igrati u listopadu protiv Latvije, no stadion do tada mora zadovoljiti potrebne standarde. Prije toga u Varaždinu igrat će U21 reprezentacija, i to već idući tjedan.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić pogledajte ovdje:

 

Komentari