smart kvart

eTV - Evo kada će u ovakvom pogledu uživati sretnici koji kupe stan u Varaždinskim Toplicama

Za kupnju zemljišta u Smart kvartu moći će se prijaviti korisnici do 45 godina starosti s prebivalištem na području Grada Varaždinskih Toplica duljim od pet godina, koji će zadržati prebivalište na adresi u Smart kvartu najmanje 15 godina, a prihvatljivi korisnici će imati pravo kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni u iznosu do 30 posto procijenjene vrijednosti nekretnine...
Objavljeno: 11.11.2022. 10:47

Zadnja izmjena: 11.11.2022. 10:47

Jedan od najvećih projekata Grada Varaždinskih Toplica je Smart kvart, odnosno stambeno naselje za rješavanje stambenog pitanja mladih, a novosti u relizaciji ovog projekta je, gostujući u našem eTV studiju, otkrila gradonačelnica Dragica Ratković.

Naime, za Smart kvart koji će biti samoodrživ kvart površine oko 44.056 kvadratnih metara i za 37 stambenih jedinica, koji bi se trebao grijati pomoću geotermalnog potencijala, napravljena je parcelacija te je trenutno u tijeku dobivanje uvjeta za gradnju komunalne infrastrukture.

- Komunalna infrastruktura, što traje dugo a ne vidi se, trebala bi biti gotova do kraja 2024. godine. Nakon toga slijedi procjena gradilišta pa zatim raspisivanje javnog natječaja na koji ćete se moći prijaviti. Nakon toga, dobrodošli nam u Varaždinske Toplice! 

Novi dječji vrtić

U sklopu Smart kvarta bit će izgrađen i potreban dječji vrtić, budući da nijedna potencijalna zgrada na području Grada nije dovoljno velika za 200 djece, a upravo za te potrebe Grad je prošle godine od Ministartva dobio državno zemljište.

-  Napravili smo građvinsku dozvolu da staru "streljanu" prenamijenimo za potrebe jasličke grupe. Toga naš vrtić nema od osnivanja, ne samo od 2017. godine kada su me izabrali za gradonačelnicu. Ministarstvo je raspisalo natječaj, prijavili smo se, dobili smo obavijest da nam je dodijeljeno 8,6 milijuna kuna. Čekam odluku ili ugovor da se možemo primiti posla. 

Inače, za kupnju zemljišta moći će se prijaviti korisnici do 45 godina starosti s prebivalištem na području Grada Varaždinskih Toplica duljim od pet godina, koji će zadržati prebivalište na adresi u Smart kvartu najmanje 15 godina, a prihvatljivi korisnici će imati pravo kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni u iznosu do 30 posto procijenjene vrijednosti nekretnine.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković pogledajte ovdje:

 

Komentari