doznajemo

eTV - Evo koliko bi strateški investitor morao uložiti ako NK Varaždin želi u Europi

NK Varaždin klub će u budućnosti djelovati kao sportsko dioničko društvo, odnosno pokrenut je proces privatizacije. Stoga, svi se pitaju hoće li doći strateški investitor, a Vitez odgovara...
Objavljeno: 01.04.2023. 07:41

Zadnja izmjena: 01.04.2023. 12:40

Foto: Ilustracija

Nakon borbe za opstanak, NK Varaždin možda sada zaigra i u Europi - naime, Dražen Vitez ističe kako su jedini kojima to uspijeva s oko 20 milijuna kuna, dok slični imaju i tri puta veće budžete.

Uspjesi kluba donose i određene financijske benefite, a kako je Vitez rekao u našem eTV studiju, u dva navrata dobili su po 2,5 milijuna eura TV pravima te uskoro očekuju još jednu takvu ratu. NK Varaždin klub će u budućnosti djelovati kao sportsko dioničko društvo, odnosno pokrenut je proces privatizacije. Stoga, svi se pitaju hoće li doći strateški investitor, a Vitez odgovara:

- To je skup sport. Nije problem kupiti klub. Morate znati da ako uđete u klub, da on godišnje troši 20 do 25 milijuna kuna, da trebate par godina prirediti 100 milijuna kuna, da ako imate europske ambicije to iznosi puno više, da morate kupiti par boljih igrača... Optimist sam i po tom pitanju, ne idemo pod prijetnjom stečaja u privatizaciju, idemo dobrovoljno, ali teško je to reći. Ako netko dođe, bit ćemo presretni, no u početku će najveći teret morati podnijeti dioničari koji će kupiti dionice.

 

Komentari