gradonačelnik krapine tvrdi

eTV - "Brza pruga na kraju zaobilazi najgušće naseljeni i gospodarski najjači dio Zagorja"

Zoran Gregurović ustvrdio je kako je u posljednji trenutak prominjen njezin smjer, zbog čega ju u Krapini više ne smatraju "ničim dobrim"...
Objavljeno: 21.09.2023. 11:38

Zadnja izmjena: 21.09.2023. 12:12

Povodom skorašnjem početka radova na brzoj cesti Varaždin-Ivanec-Krapina, u eTV studiju danas su gostovali gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras.

Krapinski gradonačelnik slikovito je objasnio što će brza cesta značiti za naše dvije susjedne županije, ali osvrnuo se i na brzu prugu.

- Najveći gospodarski pojas, pogotovo Hum na Sutli, ako treba ići prema Mađaskoj, sugurno neće ići prema Zagrebu, pa onda preko Varaždina prema Mađarskoj. Također, dosta naših studenata je sada počelo studirati u Varaždinu, ali opet, ne toliko puno zato što je Zagreb bolje prometno povezan. Kad povežete i Trakošćan i Muzej krapinskih neandertalaca i Veliki Tabor, ako imate dobru prometnu povezanost onda će ići turisti ići dolaziti u jednom i drugom smjeru.

'Pruga skrenula u nenaseljeni dio'

Sličan zadatak imala je (i ima?) brza pruga, međutim Zoran Gregurović ustvrdio je kako je u posljednji trenutak prominjen njezin smjer, zbog čega ju u Krapini više ne smatraju "ničim dobrim". Kaže, naime, da su oni u Krapini stavljeni pred gotov čin na sastanku-prezentaciji, kojem je nazočio i bivši župan Radimir Čačić.

- Ako vi hoćete povezati Varaždin i Krapinu, nitko neće ići u Zabok, pa onda od Zaboka prema Varaždinu, nego će nastaviti prema Zagrebu. Najgušće naseljeni i gospodarski najjači kraj je Trgovišće, Zabok, Začretje, Krapina, Đurmanec, i bilo bi normalno obuhvatiti taj dio, a pruga se skrenula u dio Zagorja koji je izuzetno rijetko naseljen pod izlikom da je to jefinije i manje.

Radovi na brzoj cesti kroz mjesec dana

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca na kraju je otkrio kada se očekuje početak radova na brzoj cesti.

- Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s izvođačem, kroz nekih mjesec dana. Nakon toga slijedi uvođenje izvođača radova u sam posao. Puno puta je to bio predizborni politički trik nekih političkih opcija, ali ali ovaj put stvarno možemo reći da je to u finalizaciji - rekao je Zdenko Đuras.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras i gradonačelnik Krapine  Zoran Gregurović pogledajte ovdje:

 

Komentari