Zabrinjavajuće brojke

eTV - Jedno od sedmero djece ima mentalni poremećaj, Županija će financirati ovo

Objavljeno: 26.12.2023. 08:29

Zadnja izmjena: 26.12.2023. 08:29

U Medicinskoj školi početkom studenog otvoren je Centar za mentalno zdravlje, a njegov značaj komentirao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek. 

Pročelnik Huđek istaknuo je brojke koje kažu kako u Hrvatskoj skoro 50 tisuća djece u dobi od 10 do 19 godina ima neke određene mentalne teškoće te se osvrnuo na rad Centra. Centar radi uspješno, a za rad u centru educirano je petero ljudi. Prema potrebi, u planu su i daljnje edukacije djelatnika. 

- Glavna razlika je kako o onome o čemu drugi pričaju, mi radimo. Tako je i Centar za mentalno zdravlje. Mi svakog učenika, bez obzira na njegov socijalni status, bez obzira na njegovo zdravstveno stanje ili bilo što drugo, moramo dovesti do uspjeha.  UNICEF je 2021. godine izašao s jednim izvještajem o mentalnom zdravlju djece i mladih na globalnoj razini. U tom izvještaju ste mogli vidjeti da jedno od sedmero djece i mladih u dobi od 10 do 19 godina ima neke određene poremećaje. U Hrvatskoj je to čak 11,5 posto mladih  - rekao je Huđek.

 

Komentari